Η πανέμορφη Αύρα ζει μόνιμα σε κλουβί- Ψάχνει ένα σπίτι να φύγει από εκεί μέσα

από Μυρτώ Τζώρτζου
χάσκι

Όταν αναφερόμαστε στα αδέσποτα το μυαλό μας πηγαίνει στα ζώα που βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν σε αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες να επιβιώσουν. Όμως δεν είναι μόνο αυτά αδέσποτα. Είναι και τα ζώα των καταφυγίων που μπορεί να περιμένουν μια ζωή και να μη βρουν ποτέ σπίτι. Να μεγαλώσουν σε ένα κλουβί και να πεθάνουν εκεί μέσα. Μόνα τους. Τα ζώα των καταφυγίων έχουν τεράστια ανάγκη να φύγουν από εκεί. Κάντε μια επίσκεψη σε έναν τέτοιο χώρο και δείτε το βλέμμα τους. Δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.

Για τα ζώα των καταφυγίων λυπούνται διπλά οι εθελοντές. Γιατί ο κόσμος δεν τα συγκαταλέγει στα αδέσποτα. Αφού τρώνε και έχουν πού να κοιμηθούν…ασφαλή είναι. Πόσες φορές το έχουμε αυτό ακούσει. Και όμως τα ζώα των κλουβιών έχουν στρες, έχουν κατάθλιψη. Ο σκύλος, για παράδειγμα, είναι τόσο ανθρωποκεντρικός που πεθαίνει για παρέα με τον άνθρωπο. Σκεφτείτε τον τώρα μόνο σε ένα κλουβί. Και ίσως σε όλη του τη ζωή…

Ένα λοιπόν τέτοιο ζωάκι που έχει μεγάλη ανάγκη να βρει σπίτι και να φύγει από το κλουβί είναι και η Αύρα. Η Αύρα είναι 4 ετών και πέρα από τους πρώτους μήνες της ζωής της, που έζησε μέσα σε σπίτι, την υπόλοιπη ζωή της την έχει περάσει σε ένα κλουβί 2 επί 2 με σπάνιες βόλτες. Πρόκειται για ένα, όπως βλέπετε, πανέμορφο, καθαρόαιμο Χάσκυ, 30 κιλά. Είναι εμβολιασμένη, στειρωμένη, τσιπαρισμένη και απόλυτα υγιής. Η καλύτερη παρέα.

Οι άνθρωποι που τη φροντίζουν κάνουν τεράστιες προσπάθειες να της βρουν ένα σπίτι. Ένα σπίτι που θα την αγαπούν και θα την έχουν ισότιμο μέλος.

Αν κάποιος θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ας επικοινωνήσει με την κυρία Σόνια Ρήγα | Facebook όπου θα της πει τα πάντα για αυτή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο