Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα που βρέθηκε στη Ζαχάρω Ηλείας δεμένη με αλυσίδα και κοκαλιασμένη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς τα νέα για τη σκυλίτσα Νίκη από τη Ζαχάρω Ηλείας δεν είναι ευχάριστα καθώς η τελευταία ενημέρωση της Νοιαζομαι Φιλοζωικη Κρεστενων είναι δυσάρεστη. Η Νίκη δεν τα κατάφερε. Έφυγε για άλλους κόσμους, σίγουρα καλύτερους από το δικό μας εδώ.

Η Νίκη εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες από δύο τουρίστριες από την Αυστρία δεμένη με αλυσίδα και σε άθλια κατάσταση. Το ζώο ήταν κοκαλιασμένο από την πείνα και δεν μπορούσε από την αδυναμία να σταθεί στα πόδια του.

Οι εθελοντές της φιλοζωικής αρχικά κάλεσαν την αστυνομία και στη συνέχεια μετέφεραν το άτυχο ζώο σε κτηνιατρείο. Και ξεκίνησε ένας αγώνας για να καταφέρουν να την κρατήσουν στη ζωή.

Τα τελευταία όμως νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς η γλυκιά Νίκη δεν τα κατάφερε.

Οι εθελοντές αναφέρουν:

«Τα τελευταία λεπτά γράφουμε σβήνουμε…δεν ξέρουμε πως να το πούμε…έχουμε όλοι παγώσει.
Η Νίκη έφυγε. Σταμάτησε η καρδούλα της. Η Νίκη έφυγε.
Δεν άντεξε το κορμάκι της. Δεν άντεξε.
Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το πάλεψαν. Αλλά δυστυχώς τη βρήκαμε αργά. Δεν προλάβαμε. Αν το ξέραμε λίγο πιο νωρίς…αν…αν…αν. Δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Η Νίκη μας πέθανε σήμερα το πρωί.
Συγνώμη κοριτσάκι μου που δεν σε βρήκαμε νωρίτερα. Συγνώμη για το είδος μας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτά τα μάτια που μας σκλάβωσαν από την πρώτη μέρα δεν θα τα ξαναδούμε. Πάλεψες για να ζήσεις αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Πέτα αγάπη μου στα λιβάδια ελεύθερη πλέον χωρίς δεσμά σε ένα μέρος καλύτερο από το δικό μας όπως σου αξίζει.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κτηνιάτρους που έδωσαν αγώνα για να τη σώσουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για τη βοήθειά σας, την αγάπη σας, την υποστήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Η Νίκη μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά σίγουρα έζησε τις τελευταίες μέρες της νιώθοντας αγάπη, στοργή. Το ανθρώπινο χάδι.

Το μόνο που θέλουμε να ζητήσουμε, να σας παρακαλέσουμε: Όχι κατάρες, όχι άσχημα λόγια. Ας γίνει αυτό η αφορμή να αντιδράσουμε όλοι στην κακοποίηση.

Τραβήξτε φωτογραφίες, video, καλέστε το 100 και ενημερώστε τα κεντρικά της αστυνομίας. Για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάντια. Για τη Νίκη.»

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Θάλεια 1 Ιουνίου, 2023 - 10:51 πμ

Ράγισε η καρδιά μου κοριτσάκι μου .θα είσαι ευτυχισμένη εκεί .

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο