Δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα που περιφερόταν άρρωστη και ματωμένη χωρίς κανείς να τη βοηθήσει σε πόλη του νομού Σερρών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα Ίνα, η οποία περιφερόταν άρρωστη και σε άθλια κατάσταση στην Οινούσσα του Νομού Σερρών και κανείς δεν έδινε σημασία.

Η Ίνα ήταν ένα σκυλί-φάντασμα που είχε λεϊσμανίαση, πολύ προχωρημένη δερματοπάθεια, γενικευμένη φλεγμονή και ασιτία. Για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να έχει περάσει πολύς καιρός, πιθανόν χρόνια. Κανείς δεν θέλησε να τη βοηθήσει; Κανείς δεν λυπήθηκε βλέποντάς τη σε αυτή την κατάσταση; Όπως φαίνεται κανείς.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ, Μιχάλης Ε. και Παναγιώτης Μ., κατάφεραν να βρουν το ζώο, να το εγκλωβίσουν και να το πιάσουν. Τον πήγαν στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε τα παραπάνω. Δυστυχώς ήταν πολύ αργά για τη σκυλίτσα καθώς δεν τα κατάφερε.

Δείτε την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ:

Η αγάπη άργησε μια μέρα για την Ίνα….

Η Ίνα, ο άτυχο σκυλάκι της Οινούσσας, που εδώ και μέρες είχαν εντοπίσει οι συμπολίτες μας και μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφεραν να το βρουν και να το εγκλωβίσουν οι εθελοντές μας, Μιχάλης Ε. και Παναγιώτης Μ., δεν άντεξε ούτε μία μέρα στα χέρια μας…Ο κτηνίατρος διέγνωσε λεϊσμανίαση, πολύ προχωρημένη δερματοπάθεια, η οποία έκανε χρόνια για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση, γενικευμένη φλεγμονή και ασιτία ….

Απορούμε πώς είναι δυνατόν κανείς να μη βοήθησε αυτό το δυστυχισμένο ζώο νωρίτερα. Ήταν ένα ματωμένο φάντασμα που δε θύμιζε καν σκύλο όταν το βρήκαμε ….μα πώς είναι δυνατόν να μη νοιάστηκε κανείς???

Η καημένη έφαγε και ήπιε νεράκι το βράδυ της Πέμπτης που την πιάσαμε όμως την επόμενη μέρα έπεσε σε κώμα. Ήταν πολύ αδύναμη και παρά την ενέσιμη αντιβίωση και την αγωγή του κτηνιάτρου, δεν άνοιγε το στόμα ούτε για τα χάπια της … πέθανε πριν προλάβουμε ούτε καν να χαρούμε για τη διάσωσή της χθες αργά το βράδυ …

Η Ίνα έφυγε και γλίτωσε πια από την ανθρώπινη κακία, απραξία και αχαριστία ….
Καλό σου ταξίδι αγγελούδι, πόσα μας έμαθες ….καλό σου ταξίδι !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο