Δύτης σώζει θαλάσσια χελώνα σε παραλία στη Ρόδο με το φιλί της ζωής (ΕΙΚΟΝΕΣ -ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια υπέροχη διάσωση θαλάσσια χελώνας καρέτα-καρέτα που ήταν εγκλωβισμένη στον πυθμένα της θάλασσας έγινε αυτές τις μέρες στην παραλία του Αγίου Γενναδίου στο νησί της Ρόδου.

Σε ανάρτησή του ο κοινοτάρχης Γενναδίου Σταύρος Ακκούρης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Έγινε διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη σε δίχτυα ψαρέματος που ήταν δεμένα σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρύλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε. Πραγματοποίησε κατάδυση για να κόψουμε αρχικά τα σχοινιά και να φέρουμε τη χελώνα στη στεριά. Επιχειρήσαμε τεχνητή αναπνοή από τη μύτη. Η χελώνα έβγαλε αρκετά νερά. Και απέκτησε και πάλι τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια τη σκέπασαν με μια πετσέτα και την προστατεύουν από τον καυτό ήλιο

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσάνος, η Τσαμπίκα Διακοστέργου, η Φωτεινή Μακρύλλου, ο Παύλος Παπασάββας, πολλά παιδιά και διάφοροι λουόμενοι. Μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνα μας μας “αποχαιρέτησε”. Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδίου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο ΑΡΧΕΛΩΝ που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!»

Δείτε👁‍🗨 ΕΔΩ τη διάσωση

👁‍🗨Βγάζοντας τη χελώνα από την παραλία, με τον κόσμο να βοηθάει

👁‍🗨Την έβαλαν αρχικά κάτω από μία ομπρέλα στον ίσκιο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο