Είναι ΔΙΚΕΠΑΖ και θα βγει στο δρόμο- Ένα σπίτι για τον Όσκαρ που μετά από επίθεση σκύλου έμεινε τριποδάκος;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Κανένα ζωάκι δεν πρέπει να ζει στο δρόμο. Όλα έχουν ανάγκη από ένα σπίτι, μια αγκαλιά, μια φροντίδα. Δεν είναι ο δρόμος το φυσικό τους περιβάλλον, όπως λένε πολλοί. Δεν είναι φυσικό περιβάλλον οι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα. Το κρύο και το χιόνι. Ο καύσωνας. Η έλλειψη φαγητού και η μεγάλη προσπάθεια επιβίωσης. Οι φόλες και οι κακοποιήσεις. Άλλωστε ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου είναι περίπου 2-3 χρόνια.
Υπάρχουν όμως κάποια ζώα που έχουν περισσότερη ανάγκη για σπίτι. Ζώα που δεν πρέπει να ζήσουν έξω. Γιατί οι ελπίδες να επιβιώσουν δεν είναι πολλές.
Ένα τέτοιο πλασματάκι, όπως μαθαίνουμε από την εθελόντρια Κατερίνα Κούνουπα είναι και ο σκυλάκος Όσκαρ. Κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στο δρόμο, στην ερημιά. Ποιος τον εγκατέλειψε. Εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια απόμερη γειτονιά του στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Του επιτέθηκε όμως ένα άλλο φρεσκοπαρατημένο ζώο. Του κομμάτιασε το ποδαράκι τόσο που δεν ήταν δυνατόν να σωθεί και έτσι του το έκοψαν.
Είναι πλέον τριποδούλης. Μπήκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Στειρώθηκε και τσιπαρίστηκε. Είναι περίπου 3 ετών, υγιέστατος και έτοιμος για σπίτι.
Πρόκειται όμως να επανενταχθεί. Να μείνει και πάλι στο δρόμο. Αυτή τη φορά με τρία ποδαράκια. Πόσο δύσκολο είναι αυτό. Πόσο θα αντέξει; Το βλέμμα του και μόνο δείχνει πόσο θέλει να είναι με ανθρώπους, να έχει ένα σπίτι. Τα ματάκια του θλιμμένα. Βρέθηκε από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς το ένα του ποδαράκι. Είναι όμως πραγματικά μια ψυχούλα. Το τέλειο ζωάκι για σπίτι.
Μην αφήσουμε να μείνει στο δρόμο. Ας ανοίξει ένας το σπίτι του να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Σημασία έχει να σωθεί μια ψυχούλα στοργική και τρυφερή και να ζήσει με ασφάλεια και αγάπη.
Ο όμορφος Όσκαρ θα δοθεί μόνο εντός Αττικής. Αν κάποιος τον θέλει ας επικοινωνήσει εδώ:
📞6974004811
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο