Ο Ηρόδοτος χτυπήθηκε στη Ν. Σμύρνη και έχασε το ένα του ποδαράκι- Αν δεν βρει σπίτι, θα βγει πάλι στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Kανένα ζωάκι δεν πρέπει να ζει στο δρόμο. Όλα έχουν ανάγκη από ένα σπίτι, μια αγκαλιά, μια φροντίδα. Δεν είναι ο δρόμος το φυσικό τους περιβάλλον, όπως λένε πολλοί. Δεν είναι φυσικό περιβάλλον οι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα. Το κρύο και το χιόνι. Ο καύσωνας. Η έλλειψη φαγητού και η μεγάλη προσπάθεια επιβίωσης. Οι φόλες και οι κακοποιήσεις. O μέσος όρος δυστυχώς ζωής ενός αδέσποτου είναι περίπου 2-3 χρόνια. Λίγα ζώα καταφέρνουν να ζήσουν πολύ έξω.
Υπάρχουν όμως κάποια που έχουν περισσότερη ανάγκη για σπίτι. Ζώα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ζήσουν έξω. Γιατί οι ελπίδες να επιβιώσουν δεν είναι πολλές.
Ένα τέτοιο πλασματάκι, όπως μαθαίνουμε από την Ανθουσα Καπατσου είναι και ο πανέμορφος γατούλης Ηρόδοτος. Ο Ηρόδοτος βρέθηκε χτυπημένος στην πλατεία Ηροδότου στη Ν. Σμύρνη. Δυστυχώς έπρεπε να ακρωτηριαστεί το μπροστινό του πόδι. Και έτσι έγινε τριποδάκος. Ένας υπέροχος τριποδάκος.
Όσοι δεν έχουν ανάλογη εμπειρία, με τρίποδα δηλαδή ζωάκια, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα άλλα. Τρέχουν, παίζουν, χαίρονται τη ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως το έξω είναι έξω. Και οι κίνδυνοι πολλοί. Για αυτό καλό είναι ένα ζώο με τρία πόδια να μη ζει στους δρόμους.
Αυτό θέλουμε και για τον Ηρόδοτο. Να μην επανενταχθεί αλλά να βρεθεί ένα σπίτι για αυτόν. Να είναι πιο ασφαλής. Ο γατούλης είναι 9-10 μηνών, στειρωμένος και αποπαρασιτωμένος.
Πραγματικά θα είναι κρίμα να βγει στο δρόμο. Για αυτό κάνουμε έκκληση για ένα σπίτι. Αν θέλει κάποιος να τον πάρει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6973592434 ή ας στείλει μήνυμα εδώ Ανθουσα Καπατσου. Ο γλυκός Ηρόδοτος περιμένει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο