Έλληνες εθελοντές πήγαν στην Τουρκία για να δώσουν είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους και ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Turkey

Ένα ταξίδι αλληλεγγύης στην Τουρκία πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες Έλληνες εθελοντές από την Αθήνα, οι: Γιώργος Σαρτζετάκης, Βασίλης Τζιγκούρας, Χρήστος Νικολτσιούδης, για να παραδώσουν 4 τόνους πράγματα πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους και τα ζώα που επλήγησαν από το σεισμό. Βρεφικές κρέμες, γάλατα, κονσέρβες για ανθρώπους, κονσέρβες για ζώα, ξηρά τροφή για ζώα, βρεφικές πάνες, κουβέρτες, ρουχισμό, σκηνές και είδη κάμπινκ είναι μερικά από τα πράγματα που φόρτωσαν στα αυτοκίνητά τους για να πάνε να τα παραδώσουν στη γειτονική χώρα.

Ξεκίνησαν στις 14 Φεβρουαρίου και, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, στη διαδρομή συναντήθηκαν με ανθρώπους που είχαν κανονίσει και που είχαν μαζέψει και εκείνοι πράγματα για Τουρκία. Έτσι 4 van και 1 συμβατικό όχημα, γεμάτα με 4 τόνους προσφορά αγάπης, φτάνουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα στις 20:30 το βράδυ.

Το ταξίδι δεν ήταν εύκολο. Περνώντας τα τουρκικά σύνορα αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες. Αρχικά η τουρκική κυβέρνηση δεν τους άφηνε να περάσουν γιατί δεν ήταν  διεθνής οργανισμός!

Ξεκίνησε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, μια μεγάλη διαπραγμάτευση ώστε να βρεθεί μια λύση για να καταφέρουν να περάσουν.

Μετά από 3 ώρες συνεχόμενων διαπραγματεύσεων, στη 1:00 τα ξημερώματα, αναγκάστηκαν να ξεφορτώσουν όλα τα οχήματά τους στα τουρκικά σύνορα ώστε να φυλαχθούν μέχρι τις 9:00 το πρωί που θα ερχόταν φορτηγό, για να τα φορτώσει και να τα μεταφέρει στο σημείο που τα μαζεύει ώστε να τα διανείμει στους πολίτες της Τουρκίας που επλήγησαν από τους σεισμούς. Έτσι το πρωί φορτώθηκαν όλα και έφτασαν στη Κωνσταντινούπολη!

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν έμειναν με αναρτήσεις στο Facebook και λυπημένα προσωπάκια και αποφάσισαν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να βοηθήσουν έμπρακτα, και με τη βοήθεια πάντα και πολλών άλλων ανθρώπων που πρόσφεραν πράγματα για την Τουρκία που έχει τόση ανάγκη.

Ο καταστροφικός σεισμός που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 41.000 ανθρώπους, σε Τουρκία και Συρία.

Οι σεισμοί 7,8 και 7,7 της kλίμακας Ρίχτερ έχουν καταστρέψει ολόκληρες πόλεις, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους άστεγους, σε θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές. Οι διασώστες δεν σταματούν λεπτό να ψάχνουν για ανθρώπους στα ερείπια και οι προσπάθειές τους έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς συνεχίζουν και διασώζουν ανθρώπους ακόμη και μετά από τόσες μέρες.

Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις χειρότερα πληγείσες περιοχές, δήλωσε ο Ερντογάν, και εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
 

sdr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο