Τουρκία: Απεγκλώβισαν γατούλα από τα συντρίμμια και αυτή δεν ξεκολλάει από το διασώστη της

από Μυρτώ Τζώρτζου
σεισμός-Τουρκία-γάτα-διάσωση

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου άφησε πίσω του πάνω από 44 χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς και αμέτρητους τραυματίες. Οι ομάδες διάσωσης κάνουν τα πάντα για να σώσουν όχι μόνο ανθρώπους από τα συντρίμμια αλλά και ζώα. Οι φωτογραφίες με ζώα που βγαίνουν από τα χαλάσματα κάνουν το γύρο του διαδικτύου συγκινούν.

Ένα από αυτά τα τυχερά ζώα που απεγκλωβίστηκαν ζωντανά είναι και η λευκή γατούλα στις πιο κάτω φωτογραφίες. Η γατούλα δεν λέει να ξεκολλήσει από το διασώστη της. Όπου πηγαίνει αυτός ακολουθεί και εκείνη.

«Διασώσαμε αυτή τη γάτα και την ονομάσαμε Enkaz (συντρίμμια), επειδή τη βγάλαμε μέσα από την κόλαση. Μπορεί το όνομα να ακούγεται λίγο αποκρουστικό, αλλά θέλαμε να μείνει έτσι ως ανάμνηση. Μοιραζόμαστε ό,τι τρώμε και πίνουμε εδώ με μαζί της. Η γάτα δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πλευρό μας. Βλέπω θλίψη σε αυτή. Προσπαθούμε να βρούμε τον άνθρωπο που την είχε. Την κρατάω δίπλα μου μέχρι να βρεθεί. Αλλά αν δεν εμφανιστεί, σκέφτομαι να την πάρω μαζί μου. Θα είναι μια ανάμνηση», ανέφερε ο διασώστης.

Την Πέμπτη, ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση περισσότερων από 1 δισεκ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία. Την Τρίτη είχε ζητήσει 400 εκατ. δολάρια για τη Συρία. Για τις οικογένειες που αναμένουν να απεγκλωβιστούν οι συγγενείς τους, η οργή αυξάνεται για τις κακής ποιότητας κατασκευές και την ανεξέλεγκτη δόμηση που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν χιλιάδες σπίτια και άλλα κτίρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε την Τετάρτη ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία των κατοίκων της βορειοδυτικής Συρίας, όπου περίπου 4 εκατ. άνθρωποι ήδη βασίζονταν στην ανθρωπιστική βοήθεια πριν το σεισμό. Μέχρι στιγμής 119 φορτηγά του ΟΗΕ έχουν περάσει από δύο συνοριακά περάσματα στη μεθόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Πολλοί επιζώντες έχουν εγκαταλείψει τις πληγείσες περιοχές, αλλά κάποιοι έχουν επιλέξει να μείνουν, παρά τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης.

Περισσότερες από 175.000 σκηνές και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως η εκτίμηση της κατάστασης των κτιρίων, δεκάδες χιλιάδες από τα οποία έχουν καταστραφεί, θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε πως επρόκειτο για ένα «εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο» και πως οι σεισμοί ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες».

The cat saved by search and rescue teams in Turkey from wreckage has not been leaving the rescue workers for days. Wherever they go, he goes with them from AnimalsBeingBros

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο