Ένα καφέ στο Ρέθυμνο αγαπάει τις αδέσποτες γατούλες που κοιμούνται ανενόχλητες στους καναπέδες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν βλέπουμε φωτογραφίες από καταστήματα που φροντίζουν ζωάκια, γεμίζουμε με πολλή χαρά. Και ευτυχώς είναι πλέον αρκετά και σε όλη την Ελλάδα. Σιγά σιγά ο κόσμος αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και καταλαβαίνει ότι μπορεί να συνυπάρξει με αυτά χωρίς κανένα πρόβλημα. Και ότι τα πλάσματα αυτά θα του δώσουν ατελείωτη αγάπη, ψυχική ηρεμία και χαρά. Με αντάλλαγμα λίγο φαγητό, νερό και κάποια χαδάκια.

Εμείς, όσο μπορούμε, θα προβάλλουμε αυτά τα μέρη ώστε ο κόσμος να τα στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ανθρώπους που αγαπούν ή βοηθούν ζώα. Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι pet friendly. Τα αδεσποτάκια μάλιστα συχνά όχι μόνο δεν τα θέλουν μέσα στο μαγαζί τους αλλά τα διώχνουν και από έξω ή ζητούν από τους δήμους να τα πάρουν.

Αλλά ας μιλήσουμε για την καλή πλευρά των πραγμάτων.

Ένα λοιπόν τέτοιο pet friendly μαγαζί, όπως μαθαίνουμε από τη Margarita Papa που έβγαλε και τις φωτογραφίες, είναι και το cafe Je t’aime στο Ρέθυμνο. Ένας υπέροχος χώρος όπου πίνεις τον καφέ σου ή το ποτό σου δίπλα σε υπέροχες γατούλες που παίρνουν τον υπνάκο τους χωρίς να ενοχλούν κανέναν.

Σε μια χώρα που οι κακοποιήσεις και αυτή τη χρονιά έχουν χτυπήσει κόκκινο, τέτοιες εικόνες μας κάνουν αισιόδοξους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο