Αγία Κυριακή Μυτιλήνης: Συνελήφθη αυτός που πιάστηκε να εγκαταλείπει το σκύλο του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα νέα με την πρόσφατη εγκατάλειψη ενός σκύλου στην Αγία Κυριακή Μυτιλήνης είναι καλά καθώς, όπως μαθαίνουμε,  συνελήφθη ο δράστης.  Και μπορεί να φαντάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Παρά το νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς που είναι πιο αυστηρός από τον προηγούμενο και παρά τη μετατροπή πριν από περίπου 4 χρόνια της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα, κάτι πολύ σημαντικό, οι κακοποιήσεις και οι εγκαταλείψεις ζώων έχουν χτυπήσει δυστυχώς κόκκινο και αυτή τη χρονιά που διανύουμε. Όποιος θέλει να κάνει κακό σε ένα ζώο, το κάνει. Τόσο απλά. Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν βλέπει τίποτα, κανείς δεν ακούει τίποτα. Κανείς δεν θέλει και καλά να μπλέξει.

Από την άλλη υπάρχουν λίγοι άνθρωποι με ενσυναίσθηση που δεν φοβούνται μην μπλέξουν και μιλούν κάνοντας πραγματικά αυτό που πρέπει να κάνουν, να καταγγείλουν αυτόν που εγκατέλειψε ή κακοποίησε το ζώο του. Ώστε να μην το ξανακάνει.

Ο λόγος για το περιστατικό που έκαναν γνωστό οι εθελοντές της Κιβωτός, Μυτιλήνη και έχει να κάνει με την πρόσφατη εγκατάλειψη ενός σκύλου στην Αγία Κυριακή Μυτιλήνης. Στην περίπτωση όμως αυτή ο δράστης συνελήφθη. Και αυτό γιατί εκείνος που τον είδε δεν έγινε συνένοχος. Η σιωπή είναι συνενοχή και ο άνθρωπος αυτός δεν θέλησε να κάνει πώς δεν είδε.

Η ανάρτηση της Κιβωτού:

Χτες (9/6/2023) το απόγευμα στην Αγία Κυριακή Μυτιλήνης σταμάτησε ένα αγροτικό ΙΧ. Ο οδηγός κατέβηκε, έβγαλε ένα σκύλο που είχε στην καρότσα και… εξαφανίστηκε. Δεν πρόσεξε όμως ότι αυτόπτης μάρτυρας ήταν ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Ο οποίος, σε αντίθεση με ό,τι θα έκαναν οι περισσότεροι που «δεν θέλουν να μπλέξουν», ακολούθησε το αγροτικό και κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι ο σκύλος, ο οποίος ήταν προφανώς ατσιπάριστος, είναι… αδέσποτος και αυτός «απλώς τον μετέφερε». Σχηματίζεται ήδη δικογραφία οπότε ο εξαιρετικός αυτός συμπολίτης μας θα εξηγήσει τις πράξεις του στον Εισαγγελέα πλέον.

Στο δια ταύτα, να συγχαρούμε τον αυτόπτη μάρτυρα που έκανε αυτό που υπαγορεύουν η ανθρωπιά αλλά και το καθήκον. Παράλληλα, αναζητούμε φιλοξενία/υιοθεσία για το γλυκύτατο σκυλάκο (αγοράκι, περίπου 20 κιλά, πολύ φιλικό- αν μπορείτε να βοηθήσετε, επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης)»

Αν κάποιος θέλει να δώσει σπιτάκι σε αυτό το υπέροχο σκυλάκι ας μιλήσει με τους εθελοντές της Κιβωτού. Αν δεν βρεθεί κάτι, δυστυχώς το ζώο θα βγει στο δρόμο.  👉Κιβωτός, Μυτιλήνη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο