Ένα πρώην αδέσποτο γατάκι, ο Duke, είναι πλέον ζώο-θεραπείας στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την πρώτη γάτα- θεραπείας του αεροδρομίου παρουσιάζει το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό να χαλαρώνει τους ταξιδιώτες και να μειώνει το άγχος που έχουν για το ταξίδι.

Πρόκειται για τον 14χρονο Duke, έναν πανέμορφο ασπρόμαυρο γάτο, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα των ζώων του αεροδρομίου της Καλιφόρνια που κάνουν πιο ευχάριστο το ταξίδι όλων.

Η ομάδα, όπως λέει η ανακοίνωση, των πιστοποιημένων ζώων θεραπείας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο, που ονομάζεται χαϊδευτικά “Wag Brigade”, πρόσθεσε το πρώτο γατίσιο μέλος της στην ομάδα: Τον Duke the Cat.

Ο Duke, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Duke Ellington Morris, διασώθηκε από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο όπου ζούσε σε μια αποικία αγριόγατων και λιμοκτονούσε. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης και Ελέγχου Ζώων του Σαν Φρανσίσκο για θεραπεία και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από μια οικογένεια που γρήγορα ανακάλυψε ότι ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή γάτα.

Η ήρεμη ζωή σε σπίτι αποκάλυψε τον πραγματικό χαρακτήρα του Duke, ο οποίος είχε απίστευτους τρόπους και ήταν πολύ ήρεμος. Ένας τέλειος γάτος χαλάρωσης.

Έτσι η οικογένειά του αποφάσισε να τον εκπαιδεύσει και να το πιστοποιήσει ως ζώο θεραπείας από το San Francisco Society for the Prevention of Cruelty to Animals, το οποίο πιστοποιεί τα συμμετέχοντα ζώα μέσω του Animal Assisted Therapy Program.

Ο Duke ολοκλήρωσε εύκολα την απαραίτητη εκπαίδευσή του και έκτοτε βοηθά ανθρώπους όλων των ηλικιών να αντιμετωπίσουν το στρες, τις ασθένειες και τις δυσκολίες ως ζώο θεραπείας.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εγκαινίασε το 2013 το πρόγραμμα Wag Brigade με σκοπό να φέρει πιστοποιημένα ζώα θεραπείας στους τερματικούς σταθμούς «ώστε να κάνει τα ταξίδια των επιβατών πιο ευχάριστα». Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν τα ζώα καθώς περιφέρονται στους τερματικούς σταθμούς φορώντας γιλέκα “Pet Me” (και συχνά μερικές φορές και κοστούμια για τις γιορτές και τις αλλαγές εποχής). Κάθε ζώο της Wag Brigade επιλέγεται προσεκτικά για την «ιδιοσυγκρασία και την καταλληλότητά του για το αεροδρόμιο» και περνάει από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης πριν ενταχθεί στην ομάδα των τριχωτών φροντιστών.

Αν και το γκρουπ των ζώων ξεκίνησε ως ομάδα σκύλων, τώρα διαθέτει μέλη όπως ο Άλεξ, ένα φλαμανδικό γιγαντιαίο κουνέλι, η Λιλού, ένα γουρούνι ράτσας Juliana, και η νεότερη, ο Duke.

Η Wag Brigade ανακοίνωσε την είσοδο του Duke στην ομάδα με μια ανάρτηση στο Instagram που παρουσίαζε τον γάτο να φοράει στολή πιλότου.

«Παρουσιάζουμε τον Duke Ellington Morris», αναφέρει η λεζάντα. «Ο Duke είναι η πρώτη γάτα που προκρίνεται για την Wag Brigade! Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τον Duke στην ποικιλόμορφη και μοναδική ομάδα θεραπευτικών ζώων μας».

SAN FRANCISCO INTERNATIONAL AIRPORT

Πηγή: People.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο