Ένα πρώην κακοποιημένο παιδάκι υιοθετεί γέρικα ζώα από καταφύγια που δεν τα θέλει κανείς

από Μυρτώ Τζώρτζου

O 8χρονος Robbie Gay από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα υπέροχο παιδί με μεγάλη καρδιά. Ένα παιδί που του έλειψε όμως η αγάπη στα πρώτα χρόνια της ζωής του, καθώς είχε κακοποιηθεί πολύ και είχε οδηγηθεί δυο φορές σε νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στάθηκε όμως τυχερός γιατί υιοθετήθηκε από δυο ανθρώπους, τη Maria και το σύζυγό της Robbie, οι οποίοι τον αγαπούν πολύ και τον προσέχουν.

Συνήθως οι άνθρωποι που στερούνται αγάπης και τρυφερότητας στην αρχή της ζωής τους είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι πάνω σε πολλά θέματα. Ο Robbie αγαπάει πολύ τα ζώα, τα σκυλάκια. Η αδυναμία του όμως είναι τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά, που κανείς δεν θέλει να υιοθετήσει και κανείς δεν τους δίνει σημασία. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι τα γέρικα ζώα είναι τα λιγότερο υιοθετήσιμα ζώα σε ένα καταφύγιο. Στα περισσότερα καταφύγια της Αμερικής αυτά τα ζώα είναι τα πρώτα που οδηγούνται σε ευθανασία.

Ο 8χρονος, μαζί με τους γονείς του, επισκέπτεται πολύ συχνά το καταφύγιο ζώων Flagler County Humane Society της Φλόριντα για να γνωρίσει τα γέρικα σκυλάκια που βρίσκονται κατά καιρούς εκεί. Και για να υιοθετήσει ένα από αυτά. Έχει ήδη υιοθετήσει 6. Και θα πάρει όσα περισσότερα μπορέσει.

“Οι άνθρωποι δεν θέλουν ούτε τους ηλικιωμένους ανθρώπους αλλά ούτε και τα γέρικα σκυλάκια. Προτιμούν τα μωρά και τα κουταβάκια. Υπάρχει κάτι στα ηλικιωμένα σκυλάκια που μου αρέσει. Ξέρω πολύ καλά τι είναι να μη σε θέλουν και να μην σε αγαπάνε”, θα πει ο ίδιος με όλη την ειλικρίνεια της παιδικής του ηλικίας.

Πρόσφατα η οικογένεια υιοθέτησε τη Molly, ένα ακόμα γέρικο σκυλάκι, ράτσας Shih Tzu, το οποίο δεν μπορούσε να περπατήσει. Αυτός που το είχε δεν μπορούσε να το φροντίσει πλέον και για να μην οδηγηθεί σε ευθανασία, το πήρε ο Robbie.

Ένα από τα όνειρα του μικρού είναι όταν θα μεγαλώσει, να μπορεί υιοθετήσει και αυτός παιδάκια που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι.

Πηγή: cbsnews

https://www.facebook.com/watch/?v=220261812707551

Robbie Gay Family photo

Διαβάστε επίσης

6 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο