Γυναίκα υιοθετεί σκυλάκια που σώζονται από αγορές σκυλίσιου κρέατος στην Κίνα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το ότι η Κίνα δεν είναι και η πιο φιλική χώρα στον κόσμο για τα ζώα είναι γνωστό. Δυστυχώς βλέπουμε τις πρόσφατες εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, οι οποίες δείχνουν τη μαζική εξόντωση των αδέσποτων κάτω από το φόβο του κοροναϊού ιού. Χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο ιός μπορεί να μεταφερθεί στον άνθρωπο από τα κατοικίδια.

Αλλά δεν είναι μόνο οι πρόσφατες εικόνες. Οι Κινέζοι, όπως και άλλοι λαοί, καταναλώνουν κρέας από σκύλους και γάτες, κάτι το οποίο είναι στην παράδοσή τους. Τα γνωστά φεστιβάλ που δείχνουν την απίστευτη βαρβαρότητα προς τα ζώα που πρόκειται να σφαχτούν για φαγητό είναι γνωστά. Έχουμε δει όλοι τις σοκαριστικές εικόνες, για τις οποίες έχει αντιδράσει με κάθε τρόπο εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να αντιδρά η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα.

Πολλοί άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου και σε συνεργασία με φιλοζωικές-ακτιβιστικές οργανώσεις έχουν υιοθετήσει ένα από αυτά τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση.

Μια τέτοια οικογένεια είναι και αυτή της 39χρονης Stacey Carvalho, του 30χρονου συζύγου της Filipe και των τριών παιδιών τους, Jade, Jess και Max, που ζουν στο Έσσεξ της Αγγλίας.

Οι Carvalho πριν από ένα χρόνο υιοθέτησαν με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού σωματείου Plush Bears Shelter τρία υπέροχα ζώα, τον Izzy, ένα Ιρλανδέζικο σέτερ, τον Teddy, μια μινιατούρα Poodle και τη Maggie, ένα γερμανικό ποιμενικό, τα οποία σώθηκαν από αγορά σκυλίσιου κρέατος της πόλης Baicheng στην Κίνα. Δυστυχώς η Maggie έζησε λίγο καθώς πέθανε από καρκίνο του δέρματος.

Το άσχημο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι ενοχές που έχει κάποιος για τα άλλα ζώα που θα αφήσει πίσω και δεν θα καταφέρει να σώσει. Αυτό το έχουμε όλοι που αγαπάμε τα ζώα και το έχουμε νιώσει αμέτρητες φορές.

Η κ. Carvalho θα πει: “Είναι πολύ άσχημο και αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι τα άλλα θα μείνουν πίσω. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι τα σκυλιά καταναλώνονται στην Κίνα μόνο κατά τη διάρκεια του γνωστού φεστιβάλ Yulin, όμως δεν είναι έτσι. Σκύλοι και γάτες οδηγούνται στο πιάτο όλο το χρόνο σε όλα τα μέρη της Κίνας. Τα σκυλιά όταν πρωτοήρθαν στο σπίτι μας, ήταν πολύ στρεσαρισμένα, κάτι που ήταν λογικό. Τώρα ζουν μια ευτυχισμένη ζωή. Μαζί με την οργάνωση Plush Bears Shelter ετοιμάζουμε τις επόμενες διασώσεις”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο