Μετά από μήνες σε κλουβί, ο Λευτεράκης βρήκε σπίτι – Δυστυχώς ψάχνει ξανά γιατί άλλαξαν γνώμη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μερικές ιστορίες ζώων είναι πραγματικά πολύ στενάχωρες. Ζώα που βασανίστηκαν, που έζησαν στη δυστυχία, χωρίς αγάπη και χωρίς αγκαλιά. Χωρίς κάποιος να τα θεωρεί σημαντικά. Και να κάνει πράγματα για αυτά. Ή άλλα ζώα που είχαν κηδεμόνα αλλά αυτός πέθανε. Και έμειναν μόνα. Και κλείστηκαν σε κλουβιά-φυλακές, χωρίς ουσιαστικά να ελπίζουν τίποτα. Χωρίς να περιμένουν τίποτα. Το βλέμμα τους αλλάζει, με τον καιρό γίνεται θλιμμένο. Υπάρχουν όμως και άλλα, που μετά από άσχημη ζωή, νομίζεις ότι ήρθε το happy end. Βρίσκεται αυτό το πολυπόθητο σπίτι που θα τα αγκαλιάσει και θα ζήσουν ευτυχισμένα. Αλλά τελικά δεν είναι happy end γιατί η χαρά διαρκεί λίγο.
Ένα τέτοιο πλάσμα είναι και ο Λευτέρης. Ένας υπέροχος σκύλος, ελληνικός ποιμενικός, περίπου 4 ετών. Ο Λευτέρης ζούσε για καιρό σε ένα κλουβί στο Λουτράκι. Σε φυλακή. Ο κηδεμόνας του αρρώστησε και έφυγε από τη ζωή. Και έμεινε μόνος του. Τον έβαλαν σε ένα κλουβί και ζούσε μέσα στις ακαθαρσίες του. Έρμαιο στις καιρικές συνθήκες και στην απόλυτη μοναξιά. Πώς μπορεί να ζήσει έτσι ένα πλάσμα; Γιατί θα πρέπει να ζήσει έτσι;
Οι εθελοντές θέλησαν να τον σώσουν. Θέλησαν να μην τον αφήσουν άλλο να περιμένει. Τον λύτρωσαν από το μαρτύριό του, το άθλιο κλουβί. Και τον έσωσαν.
Για αυτό στήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα Afrodith Frida Filozwiko Profil (απελευθέρωση), Ioannis Lekkas, Georgia Monastiridou Γιωργος Ινδιανος Ελενα Καλενδριανού (μεταφορά-pet taxi) Nikiforos Orfanakos (-φιλοξενία) (https://www.facebook.com/orfanakos.nikiforos.5) και κυρίως ο Γιώργος Μαντζουράνης.
Ο Λευτέρης πήγε στα χέρια του εκπαιδευτή Γιώργος Μαντζουράνης όπου τον βοήθησε πολύ. Και ήταν πανέτοιμος να βρει τη νέα του οικογένεια! Δύσκολο πράγμα αυτό. Αμέτρητα ζώα ψάχνουν σπίτι. Σε ποιο να πρωτοβρούν οι εθελοντές; Ποιο να πρωτοσώσουν; Και όταν μάλιστα πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο ζώο τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Όμως του άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία μετά από τόσα που πέρασε.
Πέρασε καιρός. Και το θαύμα έγινε. Ο σκυλάκος τα κατάφερε και βρήκε σπίτι. Η χαρά όλων απίστευτη. Όμως δεν κράτησε πολύ. Λίγο καιρό μετά ο Λευτέρης παραδόθηκε ξανά στους εθελοντές. Τον επέστρεψαν. Αυτό που λέγαμε για την ατυχία πολλών ζώων.
Και ψάχνουμε και πάλι σπίτι. Ένα καλύτερο σπίτι όπου θα μείνει για πάντα. Όπου θα τον αγαπούν και θα τον φροντίζουν. Αν κάποιος θέλει αυτόν τον ταλαιπωρημένο αλλά υπέροχο σκύλο, ας καλέσει εδώ 📞 6974414423, Γεωργία.
Ας μην τον αφήσουμε άλλο να περιμένει. Βρίσκεται στην Αθήνα.
👀 Όταν ζούσε στο κλουβί και τον ανέλαβαν οι εθελοντές
👁‍🗨 Αυτή ήταν η ζωή του 
👀 Εκπαιδεύοντας τον όμορφο Λευτέρη 1
👀 Εκπαιδεύοντας τον όμορφο Λευτέρη 2

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Τσιριγωτης Νικολαος 20 Φεβρουαρίου, 2022 - 7:40 μμ

Εύχομαι απ την καρδια μου ο Λευτερακης να βρει ένα σπίτι και μια οικογένεια να τον αγαπήσει…
Έχω δύο Ε.Π. και είναι αξιολατρευες ψυχές και πολύ κοι χαρακτηρες

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο