Έπλεξαν πουλόβερ για να προστατεύσουν τους ελέφαντες από το κρύο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή για τη Βόρεια Ινδία και εκτός από τους ανθρώπους από το κρύο υποφέρουν και τα ζώα. Τα δε μεγαλύτερα σε όγκο, όπως είναι οι ελέφαντες, λόγω του ότι δεν είναι εύκολο να “κρυφτούν” κάπου, συχνά έχουν πρόβλημα.

Οι εθελοντές όμως της οργάνωσης Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Center βρήκαν τη λύση για να προστατεύσουν αυτά τα τεράστια ζώα από το κρύο. Τι έκαναν; Έπλεξαν τεράστια πουλόβερ και τα έντυσαν.

Το να φτιάξεις όμως πουλόβερ για έναν ελέφαντα δεν είναι και το πιο απλό πράγμα καθώς θέλει πολύ χρόνο. Για ένα πουλόβερ, για παράδειγμα, χρειάστηκε ένας μήνας. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο καθώς τα πουλόβερ αυτά είναι εκτός από χρήσιμα και μοδάτα, με πολλά χρώματα και σχέδια.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της οργάνωσης, Kartick Satyanarayan, τα υπέροχα αυτά ζώα αρρωσταίνουν το χειμώνα συχνά με πνευμονίες, που μπορούν να αποβούν μοιραίες για την ζωή τους: “Ο χειμώνας εδώ είναι πολύ σκληρός και οι ελέφαντες μπορούν εύκολα να αρρωστήσουν με πνευμονία. Γίνονται αδύναμοι και κινδυνεύουν. Τα ζώα αυτά, όταν έρχονται στα χέρια μας, είναι πολύ ταλαιπωρημένα και πολλά από αυτά άρρωστα. Έτσι έχουν αδύναμο οργανισμό, εκτεθειμένο στις αρρώστιες. Είναι τα μεγαλύτερα και πιο συμπαθητικά ζώα του πλανήτη. Πρέπει με κάθε τρόπο να τα προστατεύσουμε”.      

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο