Έρχεται στη Νέα Υόρκη το πρώτο μουσείο σκύλου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο, πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του μέχρι το τέλος της χρονιάς στη Νέα Υόρκη. Μετά από 30 χρόνια το American Kennel Club Museum of the Dog που βρίσκεται στο Μιζούρι των Ηνωμένων πολιτειών πηγαίνει στο Μεγάλο Μήλο.

“Με έναν πληθυσμό πάνω από 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους και 59 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η Νέα Υόρκη είναι το κατάλληλο μέρος για να γίνει ένα τέτοιο μουσείο. Εκεί θα εκτός από τα έργα τέχνης θα οργανώνονται και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα φέρνουν μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον σκύλο. Το Midtown Μανχάταν είναι το κατάλληλο σημείο”, θα πει στην ιστοσελίδα “This Dog’s Life” ο Brandi Hunter, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του μουσείου στο Μιζούρι.

Το American Kennel Club Museum of the Dog είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο σκύλο. Έχει περισσότερα από 4000 κομμάτια τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, μεταξύ αυτών και σπουδαίων ζωγράφων, γλυπτά και άλλα. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1982, στη Νέα Υόρκη, στην οδό 51 Madison Avenue. Τα έξοδα όμως ήταν πολλά και για αυτό μετακόμισε, το 1987, στο Μιζούρι. Αρχικά μάλιστα λεγόταν Dog Museum of America. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, ήρθε η ώρα να επιστρέψει πάλι εκεί από ξεκίνησε.

Τη χρονιά που μας πέρασε 6000 άνθρωποι επισκέφτηκαν το μουσείο και πολλοί άλλοι συμμετείχαν σε διάφορα events. Το 2014 τα έσοδα του μουσείου ξεπέρασαν τα 400 χιλιάδες δολάρια

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο