Γνωρίστε την Titti, το σκυλάκι που πηδάει από ψηλά βράχια στη θάλασσα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Carmelo Abela από τη Μάλτα πάντα θα θυμάται το πρώτο ταξίδι που έκανε με το πέντε μηνών σκυλάκι του, ένα Jack Russell Terrier, την Titti, στο St. Peter’s Pools στη Μάλτα. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή παραλία του νησιού χωρίς άμμο παρά μόνο με τεράστια βράχια από όπου πηδάς από ψηλά για να πέσεις στη θάλασσα.

Ο Abela, δεινός κολυμβητής, επισκέπτεται μέρη με βράχια για να μπορεί να πέφτει από ψηλά στο νερό. Στην πρώτη του επίσκεψη με το σκύλο του στο συγκεκριμένο σημείο, σκέφτηκε αν θα μπορούσε και η Titti να πηδήξει. Αφού το έκανε αυτός μερικές φορές παρακίνησε και εκείνη να τον ακολουθήσει. Το σκυλί πήγε δειλά δειλά πίσω του και όταν εκείνος έπεσε, έπεσε και αυτό.

Από τότε το “άθλημα” αυτό έγινε το αγαπημένο τους. “Στα 7 χρόνια που έχω δίπλα μου την Titti έχουμε κάνει αμέτρητες βουτιές από βράχια, χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή είδα τον ενθουσιασμό της, το πόσο της άρεσε να βουτάει έτσι”, θα πει ο Abela.

Το αχτύπητο αυτό δίδυμο έχει γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο, καθώς εμφανίζεται σε τηλεοπτικά σόου, σε περιοδικά και σε εφημερίδες. Το τηλέφωνο μάλιστα του 50χρονου Abela χτυπάει διαρκώς για συνέντευξη.

Δεν είναι όμως λίγοι και εκείνοι που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτό που κάνει και του έχουν ασκήσει κριτική: “Πολλοί μου λένε ότι έτσι ρισκάρω τη ζωή του σκύλου μου. Όμως πριν βουτήξουμε, ελέγχω πάντα τη θάλασσα αν έχει μέσα βράχους ή κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο και τους δυο μας. Γνωρίζω άλλωστε τα ασφαλή μέρη και πηγαίνω μόνο σε αυτά. Όταν επίσης μια παραλία έχει πολύ κόσμο, δεν βουτάμε. Συχνά κάποιοι μου ζητάνε να κάνουν βουτιά μαζί με την Titti αλλά είμαι αρνητικός σε αυτό. Μαζί γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα το κάνουμε. H Titti είναι η σκιά μου”, θα πει ο Abela.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο