Εριέττα Κούρκουλου, Ημέρα της Μητέρας: «Τι γίνεται όταν μια μητέρα (θηλυκό γουρούνι) αναγκάζεται να ακούει τις κραυγές των μικρών της, που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία;»

από Μυρτώ Τζώρτζου
Κυριακή 8 Μαΐου, Ημέρα της Μητέρας, και η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία έγινε πρόσφατα μανούλα, αναρτάει στα social media ένα υπέροχο κομμάτι για αυτή τη σπουδαία γιορτή. Μόνο που δεν αναφέρεται στις γυναίκες μανούλες αλλά σε κάποιες άλλες μάνες που βασανίζονται καθημερινά αλύπητα για να βρεθούν φαγητό στο πιάτο μας.
Παράλληλα δημοσίευσε και μία σειρά φωτογραφιών αλλά και βίντεο από την έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “A Promise to Animals” που ίδρυσε η ίδια. Στο οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάζονται οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των χοίρων σε φάρμες χοιροτροφίας ανά την Ελλάδα. Μαχαίρι στην καρδιά.
Στη λεζάντα της ανάρτησής της αναφέρεται στη μητρότητα στα ζώα και θέτει ένα σοβαρό προβληματισμό. “Τι γίνεται όταν μια μητέρα… ή μάλλον εκατομμύρια μητέρες, στερούνται τη δυνατότητα να φτιάξουν μια όμορφη φωλιά, να γεννήσουν με άνεση, να φροντίσουν τα μικρά τους και να τα προστατεύσουν από κάθε κακό;”, γράφει αναφερόμενη στα γουρούνια και τις μεθόδους αναπαραγωγής που ακολουθούν στα χοιροτροφία.
Δείτε την ανάρτησή της
“Μητέρα – προστάτιδα, σύμβολο άνευ όρων αγάπης… ιερή φιγούρα ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και εποχής. Τι γίνεται όμως όταν μια μητέρα… ή μάλλον εκατομμύρια μητέρες στερούνται τη δυνατότητα να φτιάξουν μια όμορφη φωλιά, να γεννήσουν με άνεση, να φροντίσουν τα μικρά τους και να τα προστατεύσουν από κάθε κακό;
Τι γίνεται όταν τους απαγορεύεται να ακολουθήσουν το ένστικτό τους… όταν αναγκάζονται να ακούν τις κραυγές των μικρών τους, που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία, ή παλεύουν να ανασάνουν και αργοσβήνουν αργά και βασανιστικά σε απόσταση αναπνοής από τις απελπισμένες μητέρες τους;
Αυτό που πρέπει, κατά τη δική μας άποψη, να γίνει, είναι να ενώσουν τις φωνές τους όλες οι μητέρες του κόσμου και να βάλουν ένα τέλος στη συστηματική κακοποίηση που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστές πόρτες!
Επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα για να αποκαλύψουμε τα ευρήματα τις έρευνάς μας στα ελληνικά χοιροτροφεία, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε μητέρα έχει το δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς και να βρίσκεται κοντά στα μικρά της, προστατεύοντάς τα και εκφράζοντάς τους την αγάπη που μόνο μια μητέρα μπορεί να δώσει. Δείτε ολόκληρο το βίντεο και τα ευρήματα της έρευνάς μας στο link στο bio μου!”.

Erietta Kourkoulou (@eriettakourkouloulatsi) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο