Πέταξαν ξανά σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Γιατί η Περιφέρεια δεν φτιάχνει ράμπα να μπορούν να διαφεύγουν τα ζώα; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το ότι αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές φιλόζωοι που αγωνίζονται για τα ζώα δύσκολα θα σωζόταν κάποιο ζώο είναι η εδώ και χρόνια διαπίστωσή μας. Των περισσοτέρων δηλαδή. Οι Δήμοι που είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είναι βασικά απόντες. Με 10 στειρώσεις και μια νοσηλεία που συνήθως κάνουν δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι στειρώσεις που κάνουν οι εθελοντές και οι νοσηλείες που πληρώνουν από την τσέπη τους είναι σε καθημερινή βάση. Για αυτό και όλες οι φιλοζωικές είναι καταχρεωμένες. Για αυτό και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πια δυνάμεις.

Η σιωπή βέβαια του κόσμου είναι δεδομένη. Δεν μιλάει κανείς, δεν καταγγέλλει κανείς τους δράστες. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις τους γνωρίζουν. Στις κωμοπόλεις και τα χωριά λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αλλά δεν μιλάμε.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Ηλεία, στο φράγμα του Πηνειού, στη Βόρεια Πελοπόννησο. Το φράγμα αυτό χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης, με 50 μέτρα ύψος και μήκος 2.175 μέτρα.

Σε αυτό λοιπόν το φράγμα κάποιοι συμπολίτες μας “ξεφορτώνονται” συνέχεια ζώα που τους ενοχλούν ή ζώα που δεν θέλουν. Τα πετάνε για να είμαστε ακριβείς. Πετάνε ζώα ζωντανά στο φράγμα ώστε να πεθάνουν. Γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγουν από εκεί.

Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας-Φιλοζωική Αμαλιάδας https://www.facebook.com/groups/AdespotesPsychesAmaliadas/δεν σταματούν να κατεβαίνουν στο φράγμα και να απεγκλωβίζουν ζώα. 

Η Περιφέρεια εκεί κλείνει μέχρι τώρα τα μάτια. Οι εθελοντές της φιλοζωικής έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στους φορείς. Τους υποσχέθηκαν να φτιάξουν ράμπα ώστε να μπορούν τα ζώα να απεγκλωβίζονται. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Ένα λοιπόν ακόμα σκυλάκι βρέθηκε πεταμένο στο φράγμα. Οι εθελοντές ενημερώθηκαν για αυτό. Και για άλλη μια φορά με ρίσκο τη ζωή τους πήγαν εκεί και κατέβηκαν να το πάρουν. Το ζώο, κοκκαλιασμένο, προσπαθούσε να βρει διέξοδο να σωθεί.

Τι θα γίνει με την Περιφέρεια εκεί; Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει τη ράμπα που έχει υποσχεθεί; Γιατί δεν τη φτιάχνει;

Η σκυλίτσα θα φιλοξενηθεί. Θα της γίνουν όλα τα απαραίτητα ώστε να διαπιστωθεί η υγεία της. Πρέπει όμως να βρεθεί κάποιος να την υιοθετήσει.

Κοινοποιήστε το συμβάν ώστε να γίνει γνωστό το συνεχιζόμενο έγκλημα εκεί. Δείτε το έργο των εθελοντών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να τους βοηθήσει κάποιος.

https://www.facebook.com/groups/AdespotesPsychesAmaliadas/

(20+) Facebook

(20+) Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο