Λιβαδειά: Έγινε καλά και ψάχνει σπίτι η σκυλίτσα που χτυπήθηκε πολύ σε μια πυλωτή για να φύγει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αυτές τις μέρες σε μια πυλωτή, σε γειτονιά της Λιβαδειάς, βρήκε στέγη μια σκυλίτσα με τα νεογέννητα κουτάβια της. Μικρά πλασματάκια που κάποιοι “πολιτισμένοι” κάτοικοι δεν τα ήθελαν εκεί και τα έδιωχναν με βαρβαρότητα. Τα χτυπούσαν, φώναζαν, έκαναν τα πάντα για να μην τους πιάνουν και τους βρωμίζουν το χώρο.

Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers πήγαν να τα φροντίσουν. Τα πήραν για φιλοξενία.

Η συνέχεια της ιστορίας όμως είναι το ίδιο άσχημη. Η μανούλα, έχοντας αρχίσει κρύο και βροχή, εμφανίστηκε και πάλι στην πυλωτή. Για να βρει καταφύγιο, να προστατευτεί.

Οι ίδιοι όμως μισάνθρωποι άρχισαν και πάλι τους τραμπουκισμούς σε μια αθώα ψυχή. Ένας κύριος από την πολυκατοικία άκουσε φωνές, κάποια “ουστ κοπρόσκυλο”, και φασαρία. Κατέβηκε κάτω και βρήκε τη σκυλίτσα μέσα στα αίματα, να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο.

Το ζωάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Έμεινε κάποιες μέρες και ευτυχώς έγινε καλά.

Πρόκειται για μια υπέροχη σκυλίτσα, περίπου περίπου ενάμιση έτους, στειρωμένη, 22 κιλά. Είναι, όπως διαβάζουμε στη σελίδα των Εθελοντών Φιλόζωων Λιβαδειάς, φοβισμένη. Δεν πέρασε και λίγα άλλωστε. Θέλει αγάπη και στοργή. Θέλει ένα σπίτι. Το ίδιο και τα 2 μωράκια της. Ούτε η μανούλα ούτε τα μικρά είναι καλοδεχούμενα έξω στους δρόμους. Δεν πρέπει να βγουν έξω.

Ποιος θα ανοίξει την αγκαλιά του για αυτά; Για τη μανούλα και τα δυο μικρά κοριτσάκια της;

Η υπόθεση της κακοποίησης της σκυλίτσας έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Μιλήστε με τους εθελοντές που κάνουν ό,τι μπορούν να βρουν ένα σπίτι όχι μόνο στη σκυλίτσα και τα μωρά της αλλά σε τόσα πολλά ζώα. Βοηθήστε τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους βοηθήσουμε.

Δείτε το έργο τους. Είναι εθελοντές. Μην το ξεχνάμε. Τρέχουν γιατί αγαπάνε και νοιάζονται για τα ζώα.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers 

Τα υπέροχα μωρά της. Ψάχνουν και αυτά σπίτι. 

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Λένα Κωνσταντίνου 25 Ιανουαρίου, 2021 - 9:23 μμ

Αυτόν τον ηλίθιο που χτύπησε το σκυλάκι τι έγινε τον δίκασαν ηηηη ακόμα τι τομάρι τον μπαστουνοβλαχο

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 31 Ιανουαρίου, 2021 - 1:11 πμ

Λένε ότι έχουν κινηθεί δικαστικώς. Για να δούμε.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο