Εθελοντές διέσωσαν από φρεάτια έναν πολύ άρρωστο γατούλη- Έκκληση για βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση γάτου

Μια ακόμα δύσκολη διάσωση έκανε η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens, η οποία διέσωσε ένα γατάκι που μετρούσε ώρες ζωής.

Η διάσωση έγινε στην πολυσύχναστη οδό Δαμάρεως όπου ένας γατούλης, πολύ άρρωστος, περιφερόταν στα σκοτάδια των φρεατίων και στις μηχανές αυτοκινήτων. Και από θαύμα ακόμη ζούσε, ανήμπορος παραπαίοντας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Κάποιοι τον είδαν και κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κατόπιν κινητοποίησης της φίλης Aggelikh Ntratsi, όπως αναφέρει η ομάδα, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, ξεκίνησε μια μαραθώνια προσπάθεια για τη σωτηρία του γατούλη.

Ο φίλος της ομάδας και εθελοντής Κώστας Φιλοζωικό κατέφθασε αργά το ίδιο βράδυ στο σημείο. Όμως παρόλη την πολύωρη αναμονή και επίμονη αναζήτηση, το ταλαίπωρο πλάσμα παρέμενε εξαφανισμένο και ήταν δυστυχώς αδύνατο να εντοπιστεί.

Την επομένη στο σημείο πήγε και η εθελόντρια Elena Konte. Μετά από πολλές ώρες επιμονής και υπομονής ο μικρός εντοπίστηκε. ‘Ηταν όμως πολύ φοβικός και δεν μπορούσε να φάει ούτε να δελεαστεί με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και μπροστά στην επικινδυνότητα του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα πιθανά σημεία διαφυγής του μικρού και κυρίως τα πολλαπλά επικίνδυνα φρεάτια της περιμέτρου, η εθελόντρια μαζί με τη φίλη της ομάδα Αγγελική κατάφεραν με συντονισμό το ακατόρθωτο. Έπειτα από τρεις ώρες απίστευτου αγώνα και προσπάθειας, ο φοβικός γατούλης πιάστηκε την ώρα που πήγαινε να βυθιστεί ξανά μέσα στο σκοτάδι των αγωγών.

Η ομάδα αναφέρει:

« Η θέα του ήταν συγκλονιστική.

Πλήρως αφυδατωμένος και ανήμπορος να αναπνεύσει. Ούτε το κλάμα του δεν μπορούσε να ακουστεί πια. Άμεσα χωρίς να χαθεί ούτε ένα λεπτό, σπεύσαμε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά που δώδεκα η ώρα τη νύχτα άνοιξε για να δεχθεί το επείγον.

Ο Άρης παλεύει για τη ζωή του.
Πέρα από το πολύ σοβαρό αναπνευστικό του, διαγνώστηκε και με τύφο που τον απειλεί κάθε λεπτό που περνάει.
Δίνεται μεγάλη μάχη με θεραπεία για να τα καταφέρει και η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης στο κόστος νοσηλείας του.
Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας επικοινωνήσει με το προφίλ της φίλης Aggelikh Ntratsi που νοιάστηκε για αυτή την ψυχή και ανέλαβε το περιστατικό.

Υπάρχει επίσης μεγάλη ανάγκη φιλοξενίας και ιδανικά υιοθεσίας του, αν όλα πάνε καλά και τα καταφέρει, για να μην ξαναβγεί ποτέ ξανά σε εκείνον τον ανελέητο κίνδυνο του δρόμου.

Ας είμαστε όλοι δίπλα στον Άρη, που σώθηκε στην κυριολεξία στην εκπνοή του χρόνου, που πολεμά τώρα για την ελπίδα του.

Ας είμαστε σύμμαχοί του, για να βγει νικητής.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο