Εθελοντές κατάφεραν και έπιασαν την αλεπού που γυρνούσε άρρωστη στη Γλυφάδα

από Μυρτώ Τζώρτζου
αλεπού

Μια αλεπουδίτσα σε άσχημη κατάσταση κυκλοφορούσε αυτές τις μέρες στη Γλυφάδα. Οι εθελοντές μάταια προσπαθούσαν να την πιάσουν. Είναι δύσκολο και θέλει τρόπο να πιαστεί ένα ζώο που ανήκει στην άγρια φύση.

Όμως εκτός του ότι δεν μπορεί να ζήσει σε αυτές τις συνθήκες στους δρόμους ένα τέτοιο πλάσμα, η αλεπού ήταν και πολύ ταλαιπωρημένη, με ψώρα και πληγές.  Όπως αναφέρει η ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής την αλεπού την αναζητούσαν μέρες. Κάθε φορά που πήγαινε κάποιος από τους ανθρώπους της ΑΝΙΜΑ να την πιάσει, αυτή έφευγε τρέχοντας και πηδούσε μάντρες.

Τα νέα όμως είναι ευχάριστα καθώς η αλεπού εγκλωβίστηκε κάπου και πιάστηκε από τον έμπειρο διασώστη Αλέξη Μαντζώρο. Μεταφέρθηκε στο σταθμό της ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη και, όπως μαθαίνουμε, ξεκίνησε να λαμβάνει αγωγή με αρκετά φάρμακα.

Δείτε τι γράφει η ΑΝΙΜΑ:

«Συνελήφθη χτες τελικά η αλεπού που αναζητούμε εδώ και λίγες μέρες στη Γλυφάδα, από τον συνεργάτη μας Αλέξη Μαντζώρο που δεν του ξεφεύγει -τελικά- τίποτε. Είναι πολύ ταλαιπωρημένη, με ψώρα και πληγές, παρ όλα αυτά επί μέρες κάθε φορά που πήγαινε κάποιος από εμάς να την πιάσει έφευγε τρέχοντας και πηδούσε μάντρες. Τελικά εγκλωβίστηκε, όπως όλοι ευχόμασταν, και βρίσκεται από χτες βράδυ στον Σταθμό, όπου λαμβάνει αγωγή με ένα σωρό φάρμακα.

Για άλλη μια φορά, το λέμε: εντός αστικού ιστού κυκλοφορούν πλέον πολλές αλεπούδες. Δεν πιάνονται, εκτός κι αν εγκλωβιστούν ή είναι πολύ καταβεβλημένες. Δεν έχει νόημα η πρόκληση διαδικτυακού πανικού, ούτε οι απειλές προκειμένου να κάνουμε αυτό που πρέπει και είναι εφικτό. Διότι πολλά ακούσαμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση και είναι κρίμα….»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο