Εθελοντές πήγαν στο καταφύγιο Κορωπίου και καθάρισαν το χώρο μετά τις καταστροφές της κακοκαιρίας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε πει ξανά ότι ο εθελοντισμός έχει πολλά πρόσωπα. Αν θες, με άλλα λόγια, να προσφέρεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Όσον αφορά τα αδέσποτα, για παράδειγμα. Αν δεν μπορείς να υιοθετήσεις κάποιο ζωάκι ή να φιλοξενήσεις κάποιο ή να συμμετέχεις ενεργά σε δράσεις μια φιλοζωικής, μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα, εξίσου σπουδαία και χρήσιμα.
Μπορείς να δώσεις χρήματα στους εθελοντές για κάποιο περιστατικό που πρόκειται να περιθάλψουν. Μπορείς να προσφέρεις τροφές, φάρμακα, κουβέρτες, υποσέντονα και πολλά άλλα. Μπορείς να πας σε ένα καταφύγιο και να βοηθήσεις εκεί. Να βγάλεις τα ζωάκια βόλτα, να παίξεις μαζί τους, να τους δώσεις χαρά. Περιμένουν πώς και πώς να βγουν από το κλουβί. Ακόμα και να τα φωτογραφήσεις για να γίνει ανάρτηση να βρουν σπίτι.
Μπορείς να βάλεις φαγητό και νερό στα αδεσποτάκια κάτω από το σπίτι σου. Να φτιάξεις πρόχειρα καταλύματα για το χειμώνα. Να κάνεις μια μεταφορά σε κτηνίατρο. Να συνοδέψεις κάποιο σε ταξίδι. Να κάνεις ακόμα και μια κοινοποίηση. Ναι, και η κοινοποίηση μπορεί να σώσει μια ζωή. Κάνε τη.
Ο εθελοντισμός έχει πολλά πρόσωπα. Αρκεί να θες να βοηθήσεις.
Οι Εθελοντές Κορωπίου είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που κάνουν εθελοντικά πράγματα για το δήμο τους. Τις δράσεις τους μπορείτε να τις δείτε στη σελίδα τους.
Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με ανάρτηση της Xristianna Ger, οι άνθρωποι αυτοί επισκέφτηκαν το καταφύγιο ζώων Κορωπίου και βοήθησαν στο να γίνουν κάποιες εργασίες. Η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας είχε δημιουργήσει διάφορα προβλήματα εκεί στο χώρο των ζώων και οι εθελοντές έβαλαν ένα χεράκι να τα φτιάξουν. Όπως, για παράδειγμα, να καθαρίσουν το χώρο μετά τις καταστροφές από το χιονιά που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα. Και τα έφτιαξαν όλα τέλεια, πάντα με την επίβλεψη των τετράποδων κατοίκων εκεί που καταχάρηκαν την επίσκεψη.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο