Εθελοντές ζητούν βοήθεια να πιάσουν για να σώσουν ένα φοβικό και σε άθλια κατάσταση σκυλάκι στα Σεβαστιανά Πέλλας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχουν οι εθελοντές είναι το πιάσιμο κάποιων ζώων. Βλέπουμε, για παράδειγμα, μια ανάρτηση ενός αδέσποτου που έχει ανάγκη βοήθειας. Και ξεκινάμε κάτω από αυτή. Γιατί το αφήσατε εκεί, γιατί δεν το πιάσατε, γιατί απλά το φωτογραφήσατε, τι άνθρωποι είστε εσείς. Για να μην πούμε και άλλα χειρότερα που γράφονται από τους φιλόζωους του… καναπέ. Από αυτούς που δεν έχουν βγει ούτε μια στιγμή έξω να δουν τι γίνεται και πώς είναι ακριβώς τα πράγματα.
Πριν λοιπόν γράψουμε το οτιδήποτε, ας κάνουμε την απλή σκέψη: Μπορούν να το πιάσουν; Πιάνεται αυτό το ζώο; Μήπως να δίναμε μια βοήθεια και εμείς;
Πολλά ζώα, λόγω αυτών που έχουν περάσει, είναι φοβικά. Είναι στρεσαρισμένα και κάποιες φορές επιθετικά. Απολύτως λογικό. Πώς ξέρει ένα κακοποιημένο ζώο ότι εσύ δεν θα το κακοποιήσεις πάλι;
Έτσι οι εθελοντές έχουν θέμα. Όσο και αν θέλουν, όσο και αν προσπαθούν, υπάρχουν φορές που απλά δεν μπορούν να το πιάσουν.
Μια τέτοια περίπτωση μαθαίνουμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας-Στοργή Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας.
Εδώ οι εθελοντές κάνουν έκκληση για βοήθεια στο πιάσιμο ενός πολύ άρρωστου σκύλου. Πρόκειται για ένα ζώο που βρίσκεται και περιφέρεται στο χωριό Σεβαστιανά. Είναι όμως πολύ φοβικό. Λογικό, καθώς οι κάτοικοι εκεί, επειδή είναι σε άθλια κατάσταση, χωρίς τρίχωμα και σκελετωμένο, το διώχνουν. Ναι, έτσι κάνουν οι άνθρωποι δυστυχώς. Βλέπουν κάτι που έχει ανάγκη από βοήθεια και όχι μόνο του γυρνούν την πλάτη, το διώχνουν κιόλας. Να μην υπάρχει στο οπτικό τους πεδίο.
Όπως αναφέρουν οι εθελοντές του σωματείου στο σημείο πήγαν δύο εθελόντριες, οι οποίες προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Από κοντά μάλιστα αναφέρουν ότι το ζώο είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι στη φωτογραφία. Και φυσικά υποφέρει.
Και κάνουν έκκληση: «Δυστυχώς είναι φοβικό και αμέσως εξαφανίστηκε! Δεν πιάνεται σε ανοιχτό χώρο! Δεν πλησιάζει ούτε για να φάει κονσέρβα! Πρέπει οπωσδήποτε να πιαστεί, το ζώο υποφέρει, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο! Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγίδα γιατί υπάρχουν και άλλα αδέσποτα κοντά του και θα μπουν αυτά μέσα!
Ζητάμε τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού για να πιαστεί! Η μόνη μας ελπίδα είναι να μπει σε μια αυλή, να το εγκλωβίσουν και να μας ειδοποιήσουν. Αν γίνει αυτό, τα υπόλοιπα είναι εύκολα! Σας εκλιπαρούμε μην το διώχνετε ή μην το χτυπάτε, βοηθήστε μας να πιαστεί για να σας απαλλάξουμε από τη δυσάρεστη παρουσία του! Σε μας είναι καλοδεχούμενο, σε μας δεν υπάρχουν άσχημα ή αποκρουστικά σκυλιά! Θέλουμε να το βοηθήσουμε να γίνει καλά!
Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας.
Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας».
Άντε παιδιά. Όποιος είναι στην περιοχή εκεί ας δώσει ένα χεράκι βοήθειας στους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να το βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο