Εθελοντές πήγαν στη χιονισμένη Πάρνηθα για να ταΐσουν τα αμέτρητα παρατημένα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η θερμοκρασία αυτές τις τελευταίες μέρες έχει πέσει πολύ χαμηλά, το κρύο είναι τσουχτερό και σε πολλά μέρη της Ελλάδας χιόνισε. Το ίδιο συνέβη και στην Πάρνηθα που από κάποιο σημείο και πάνω ο δρόμος έχει κλείσει από την αστυνομία.

Στο βουνό δυστυχώς ζουν αμέτρητα αδέσποτα ζωάκια, τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα από ανεύθυνους ανθρώπους που τα παράτησαν σε ένα μέρος που δύσκολα επιβιώνεις το χειμώνα. Πού να βρουν τροφή άλλωστε. Πολλά από αυτά τα ζώα είναι φοβικά και δεν πλησιάζονται. Γέρικα, χτυπημένα, άρρωστα και αμέτρητα κουτάβια, τα ζώα του βουνού της Πάρνηθας καλούνται να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Και όμως αυτές τις ώρες που τα πράγματα είναι δύσκολα και το βουνό γεμάτο χιόνι, υπάρχουν εθελοντές που δεν ξεχνούν αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές. Πρόκειται για τη φιλόζωη εθελόντρια στην περιοχή της Φυλής Κική Γιαππαπά, γνωστή για το τεράστιο φιλοζωικό έργο της, και τον επίσης εθελοντή Γιώργο Ψυχάρη, οι οποίοι αψήφησαν την παγωνιά και το χιόνι και ανέβηκαν για άλλη μια φορά στο βουνό για να φροντίσουν τα ζώα. Η κ. Γιαππαπά εδώ και πολλά χρόνια πηγαίνει μόνη της καθημερινά στο βουνό για να δώσει τροφή στα ξεχασμένα από όλους ζώα. Στο βουνό οι εθελοντές έχουν βάλει και σπιτάκια ώστε να μπουν μέσα όσα περισσότερα ζωάκια γίνεται για να προστατευτούν από το κρύο.

👉 Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα ζώα της Πάρνηθας με όποιον τρόπο θέλει, μπορεί να στείλει μήνυμα στην εθελόντρια Κική Γιαππαπά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο