Εθελόντρια έφτιαξε όμορφα σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες που φροντίζει

από Μυρτώ Τζώρτζου
σπιτάκι γάτας

Ο χειμώνας πλησιάζει και σε πολλά μέρη της χώρας μας ήδη η θερμοκρασία, ειδικά το βράδυ, έχει πέσει αισθητά. Αυτή η εποχή δεν είναι μόνο δύσκολη για εμάς τους ανθρώπους αλλά και για τα αδέσποτα ζώα καθώς χρειάζεται να επιβιώσουν σε δύσκολες συχνά συνθήκες. Σε παγωνιές, βροχή, χιόνι και κρύους ανέμους.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τα βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν. Να έχουν ένα μέρος να μπουν για να προστατευτούν, να μπορούν να κοιμηθούν, να έχουν λίγο φαγητό. Η ανάγκη του φαγητού το χειμώνα είναι μεγαλύτερη.

Ας σκεφτούμε ότι εκεί έξω υπάρχουν ζωάκια γέρικα, άρρωστα. Υπάρχουν ζώα σε εγκυμοσύνη, ζώα που μόλις έχουν γεννηθεί.

Οι εθελοντές των φιλοζωικών αλλά και οι μεμονωμένοι εθελοντές φιλόζωοι σε κάθε μέρος, σε κάθε γειτονιά, κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τα ζωάκια.

Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Μάλλον δεν είναι ποτέ εύκολο αυτό. Γιατί σε κάθε γειτονιά, παντού, υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν τα ζώα και τους κάνουν πόλεμο. Πετούν τα μπολάκια του φαγητού και του νερού, πετούν τα πρόχειρα καταλύματα που βάζουν για να προστατεύονται τα ζώα. Και πάλι από την αρχή. Η γνωστή ιστορία που τη ζούμε καθημερινά όλη μας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες animal friendly γειτονιές. Εκεί οι εθελοντές αφήνουν τη φαντασία τους να κάνει μικρά θαύματα. Όπως στη γειτονιά της κυρίας, που είναι κάπου στην Αθήνα- για ευνόητους λόγους δεν θα την αναφέρουμε, είπαμε δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι.

Εδώ η εθελόντρια έφτιαξε με πολύ μεράκι και πολλή αγάπη υπέροχα σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες. Από φελιζόλ, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, και με πορτάκι από σκληρό πλαστικό σαν αυτό που ντύνουμε τα βιβλία. Μέσα δε έχουν και μάλλινες κουβερτούλες. Για περισσσότερη ζεστασιά.

Απλά μοναδικά! Θέληση να έχεις. Και φαντασία. Και, όπως βλέπουμε, οι γατούλες δεν τα άφησαν να πάνε χαμένα. Τα τίμησαν δεόντως.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

σπιτάκι γάταςσπιτάκι γάτας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο