Πίθηκος πηγαίνει στην κηδεία του ανθρώπου που τον τάιζε (ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
πίθηκος, Σρι Λάνκα, κηδεία

Μπορεί να λέμε για το δέσιμο του σκύλου με τον άνθρωπο και να έχουμε την ιστορία του Χάτσικο και αμέτρητων άλλων σύγχρονων Χάτσικο, όμως δεν είναι μόνο ο σκύλος που μένει πιστός μέχρι το τέλος. Υπάρχουν και άλλα ζώα που δένονται πολύ με τον άνθρωπο και πονούν όταν εκείνος δεν υπάρχει πια δίπλα τους.

Η ιστορία μας έρχεται από τη Σρι Λάνκα και είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Μετά από μια ξαφνική ασθένεια ο 56χρονος από την πόλη Batticaloa (Μπατικαλόα) Peetambaram Rajan πεθαίνει.

Όμως τη μέρα της κηδείας του δεν ήταν μόνο άνθρωποι που τον πενθούσαν αλλά και ένα άγριο ζώο, ένας γκρι πίθηκος. Ο Rajan αγαπούσε πολύ τα ζώα και συνήθιζε να πηγαίνει να δίνει λιχουδιές στον πίθηκο, ο οποίος τον περίμενε κάθε μέρα. Οι δυο τους είχαν γίνει καλοί φίλοι.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά ζώα νιώθουν πολλά και βαθιά συναισθήματα. Δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν έχουν εξελιχθεί τα συναισθήματά τους αλλά γιατί έχουν εξελιχθεί όπως έχουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συναισθήματά μας είναι δώρα που πήραμε από τους προγόνους μας, τα ζώα. Ανάμεσα σε αυτά τα διαφορετικά συναισθήματα ξεκάθαρα υπάρχει το συναίσθημα της θλίψης» γράφει ο Αμερικανός βιολόγος Mark Bekoff στο Psychology Today.

μαϊμού

Πηγή: The Dodo – For Animal People

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο