Ρέντης: Έκλεψαν τα σπιτάκια που είχαν βάλει οι εθελοντές για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου
αδέσποτα σπιτάκια Ρέντης

Ό,τι και να πούμε για μερικές πράξεις ανθρώπων είναι λίγο. Ζούμε ένα απίστευτο κυνήγι των αδέσποτων από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που παρουσιάζονται ως αξιοπρεπείς πολίτες. Και λέμε παρουσιάζονται γιατί στην πραγματικότητα είναι διαφορετικοί, με μίσος μέσα τους για ό,τι κινείται. Κυρίως για τους αδύναμους.

Είναι αυτοί που βάζουν κρυφά τα βράδια τις φόλες και σκοτώνουν με μαρτυρικό τρόπο τα αδέσποτα, οι ίδιοι που τα κακοποιούν στην πρώτη ευκαιρία, που τα διώχνουν για να μην τα βλέπουν, που τους διαλύουν τα σπιτάκια και τα μπολάκια που έβαλαν εθελοντές για αυτά. Αυτοί που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη.

Αφορμή για αυτό η ανάρτηση μιας εθελόντριας, της Μαίρης Χ. , η οποία με μεγάλη λύπη είδε για άλλη μια φορά τα σπιτάκια που έβαλαν για τα αδεσποτάκια σε ένα δρόμο στο Ρέντη να τα έχουν κάποιοι ξεκολλήσει και πάρει. Να τα έχουν κλέψει. Και εικάζει ότι μπορεί και να πουλήθηκαν στο παζάρι που είχε τη μέρα της κλοπής.

Απίστευτες τριτοκοσμικές καταστάσεις σε μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και μόνο αυτό δεν είναι.

Ποιον πείραξαν τα ζώα που προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν στους επικίνδυνους δρόμους αντιμετωπίζοντας χίλιους κινδύνους; Για ποιο λόγο να θες να σπάσεις ή να κλέψεις ένα σπίτι που μέσα του θα βρει ζεστασιά και θα προφυλαχτεί ένα ζώο που είχε την ατυχία είτε να πεταχτεί στο δρόμο από κάποιον είτε να γεννηθεί εκεί έξω; Και ποιος είσαι εσύ που νομίζεις ότι σου ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια και αποφασίζεις τι θες να υπάρχει και τι δεν θες; Και μιλάμε σε ένα δρόμο γεμάτο σκουπίδια. Τα σκουπίδια άραγε δεν σε πειράζουν;

Οι εθελοντές δίνουν έναν άνισο αγώνα παλεύοντας με χίλιες δύο αντιξοότητες. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα φέρει καλύτερες μέρες τόσο για εμάς όσο και για τα αδεσποτάκια μας.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου myrto1@hotmail.com 

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-10-25 101841

σπιτάκια σκύλων Ρέντηςσπιτάκια σκύλων Ρέντηςσπιτάκια σκύλων Ρέντηςσπιτάκια σκύλων Ρέντηςσπιτάκια σκύλων Ρέντης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο