Έζησε και έγινε πανέμορφος ο αδέσποτος σκυλάκος που πυροβολήθηκε 8 φορές στο Τέξας

από Μυρτώ Τζώρτζου
πυροβολώ-σκύλος

Ένα αδέσποτο σκυλάκι βρέθηκε πριν από έναν περίπου μήνα πυροβολημένο 8 φορές σε δρόμο της πόλης του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κατάστασή του ήταν πολύ άσχημη και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε γιατρό.

Για καλή του τύχη βρέθηκε κάποιος που το λυπήθηκε και δεν το προσπέρασε. Κάλεσε την αστυνομία και οι άνθρωποι του ειδικού τμήματος που λέγεται animal control, πήγαν, το πήραν και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το σκυλάκι είχε πυροβοληθεί 8 φορές και ήταν γεμάτο σκάγια. Το ανέλαβε η οργάνωση Hill Country Humane Society και το ονόμασαν Μεσσία (Messiah).

Ο Μεσσίας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να πεθάνει. Μια σφαίρα ήταν στη μύτη του, στο μάγουλο μία στην πλάτη του, μια άλλη πέρασε από το πίσω πόδι του. Θραύσματα παντού. Ευτυχώς όμως μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός καθώς δεν χτυπήθηκε καμιά κεντρική αρτηρία.  Είχε και σοβαρή αναιμία, πιθανότατα από την απώλεια αίματος. Πονούσε και δεν έτρωγε.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή. Το οποίο και κατάφεραν αν και στην αρχή φαινόταν αδύνατον. Το θαύμα έγινε και ο σκυλάκος στάθηκε στα πόδια του. Άρχισε να τρώει και να πίνει. Ήταν πραγματικά ένας μαχητής που ήθελε να ζήσει.

Περνώντας οι μέρες γινόταν όλο και πιο όμορφος. Οι φωτογραφίες δείχνουν την τεράστια διαφορά.

Η οργάνωση έχει επικηρύξει το δράστη με το ποσό των 5 χιλιάδων δολαρίων. Οι άνθρωποί της που φρόντισαν τον Μεσσία κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει αυτόν που πυροβόλησε το σκύλο να μιλήσει ώστε να τιμωρηθεί.

Ο Μεσσίας, ο οποίος, όπως γράφουν, είναι ένα πολύ γλυκό σκυλάκι, πήγε σε σπίτι φιλοξενίας όπου τον καλοδέχτηκαν και τον φροντίζουν. Για κάποιο διάστημα θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιες φορές τον κτηνίατρο ώστε να γίνει εντελώς καλά.

Είναι ένα πανέμορφο σκυλί που ψάχνει μια οικογένεια να του δώσει ό,τι μέχρι τώρα του στέρησε η ζωή.

Οι ιστορίες των ζώων σε όλον τον κόσμο είναι παντού ίδιες. Ο Μεσσίας ήταν τυχερός. Πολλά όμως σκυλιά δεν είναι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο