Είναι όλα αυτά που λέγονται για τα Pit Bulls αλήθεια;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είστε στη φάση που ψάχνετε σκύλο για να υιοθετήσετε. Μιλάτε με φιλοζωικές, ρωτάτε γνωστούς και κοιτάτε στο Facebook. Και τότε έρχεται κάποιος και σας προτείνει να πάρετε ένα σκύλο ράτσας Pit Bull. Ποια είναι η πρώτη σας αντίδραση; Ας είμαστε ειλικρινείς. Το πιο πιθανόν είναι να πείτε όχι. Έτσι δεν είναι;

Και όμως τα σκυλιά αυτά είναι τα πιο παρεξηγημένα σκυλιά του κόσμου. Ο γνωστός Αμερικανός κτηνίατρος Evan Antin μίλησε στο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό “People” για την εμπειρία του με τη συγκεκριμένη ράτσα λέγοντας: “Τρεις είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό των περισσότερων όταν ακούνε τη λέξη Pit Bull. Επιθετικά, επικίνδυνα, νευριασμένα. Μεγάλο λάθος. Τολμώ να πω ότι σχεδόν όλα τα αρνητικά που σκεφτόμαστε για αυτά τα σκυλιά είναι λάθος. Πρόκειται για τα πιο γλυκά, πιστά και υπέροχα σκυλιά του κόσμου. Το πόσο μοναδικά είναι μπορείς να το βιώσεις μόνο όταν ζήσεις μαζί τους”.

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου, ο Antin έφτιαξε ένα ολιγόλεπτο βιντεάκι όπου εξηγεί την άποψή του αλλά και την εμπειρία του για αυτά αναφέροντας μεταξύ άλλων: ¨Το 99,999% των Pit Βulls που θα συναντήσετε σε ένα καταφύγιο είναι απίστευτα γλυκά. Το μόνο που θέλουν είναι να σας ευχαριστήσουν και σε καμιά περίπτωση να σας κάνουν κακό. Στην πραγματικότητα τα Chihuahuas είναι πιο επιθετικά σκυλιά σαν ράτσα από ό,τι αυτά. Απλά δεν έχουν τόσο δύναμη όπως έχει ένα μεγάλο σκυλί.  Δυστυχώς τα Pit Bulls αρχικά αναπαράχθηκαν για να είναι καλά σε μάχες. Επισκεφτείτε ένα καταφύγιο και υιοθετήστε ένα τέτοιο σκυλί, είτε έχετε παιδιά είτε όχι. Είτε έχετε άλλα ζώα είτε όχι.”

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο