Γιώργος Μαυρίδης: “Είμαι εγγονός τουρκόσπορου Έλληνα”

από Μυρτώ Τζώρτζου

από τη Μυρτώ Τζώρτζου

Τον Γιώργο Μαυρίδη τoυ “World Party” δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Και ούτε είμαι και ιδιαίτερα fan της εκπομπής, που οφείλω όμως να πω ότι είναι (ήταν;) μια όαση στην ελληνική τηλεόραση και άκρως πετυχημένη. Συχνά όμως τον παρακουλουθώ μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook. Γράφει έξυπνα πράγματα, είναι αληθινός και ανεβάζει χαρούμενες φωτογραφίες με την αγαπημένη του σκυλίτσα, Moly, που της έχει τεράστια αδυναμία. Σε ένα σχόλιο μάλιστα κάποιου φίλου ότι η Moly έχει καλό αφεντικό, ο Γιώργος απάντησε ότι η σκυλίτσα του δεν έχει αφεντικά παρά μόνο φίλους.

Χτες ο Γιώργος έγραψε ένα υπέροχο κείμενο για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Ωραιόκαστρο και την άρνηση των γονιών του 5ου Δημοτικού Σχολείου να υποδεχτούν στις τάξεις παιδιά μεταναστών για λόγους υγείας. Αυτό είναι το κείμενό του:

“Αυτός είναι ένας δίσκος που σερβίρανε καφέ οι πρόγονοί μου όταν ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη. Τον πήραν μαζί τους όταν έφυγαν και ίσως να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κατάφεραν να κουβαλήσουν από το σπίτι τους.
Από τη φωτογραφία μπορείς να καταλάβεις ότι λείπουν τα χερούλια. Πουλήθηκαν στην κατοχή για να αγοράσουν φαγητό. Οι παππούδες μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο “Φανάρι” μέχρι που ήρθαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη το 1922.

Άλλαξαν τα επίθετα για να μην τους φτυνουν στο δρόμο και τους φωνάζουν τουρκόσπορους οι Έλληνες. Με λίγα λόγια είμαι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία και απλά από θέμα τύχης δεν γεννήθηκα 150 χλμ βορειότερα για να λέγομαι Βούλγαρος, Αλβανός, Σέρβος ή Σκοπιανός.
Καλό θα είναι λοιπόν κάποιοι γονείς εκεί στο Ωραιόκαστρο που μεγαλώνουν παιδιά να μην ξεχνάνε από πού προέρχονται και να πάψουν να πιστεύουν ότι είναι γαλαζοαίματοι γιατί το μισό Ωραιόκαστρο είναι κτισμένο από Μικρασιάτες και Πόντιους πρόσφυγες.

Υ. Γ : Σε περίπτωση που κάποιος έχει στο μυαλό του να μου πει ότι τα εδάφη είναι δικά μας και αυτοί τότε ήταν Ελληνες κτλπ.

Θέλω να του πω ότι ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία και από όσο ξέρω έχει και κάτι φυλές με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια και κάθε φορά που αναφέρεται αυτό είναι με περηφάνια και δόξα οπότε σε οποιοδήποτε εθνικιστικό παραλήρημα να ξέρουν ότι και οι Σύριοι σε Ελληνικά εδάφη ζούσαν.

Οπότε όχι όπου μας συμφέρει έτσι και όπου δεν μας βολεύει γαργάρα!

14358679_1375207645841843_4440008425501230178_n

mavridis_h_645_450

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο