Γνωρίστε τον 11χρονο που παίρνει αδεσποτάκια, τα κάνει μπάνιο και τα ομορφαίνει ώστε να βρουν πιο εύκολα σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όταν μαθαίνουμε ιστορίες με μικρά παιδάκια που φροντίζουν ζώα-και κυρίως ζώα που ζουν αδέσποτα στους δρόμους- νιώθουμε απεριόριστη αγάπη για αυτά. Νιώθουμε αισιόδοξοι. Ότι μπορεί οι νέες γενιές να κάνουν κάτι καλύτερο για αυτόν τον κόσμο. Οι παλιές απέτυχαν και το ξέρουμε καλά αυτό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις κάποιο ζώο που έχει ανάγκη. Έναν ιδιαίτερο και καθόλου συνηθισμένο τρόπο επέλεξε ο 11χρονος Τιάγκο από τη Βραζιλία, ένα παιδί με μεγάλη καρδιά.
Ο Τιάγκο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για όλους μας. Μικρούς και μεγάλους. Πριν από δύο περίπου χρόνια δημιούργησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Sou de rua mas to limpinho» (Είμαι άστεγος αλλά είμαι καθαρός). Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα; Ο μικρός βγαίνει στους δρόμους της πόλης του Antônio Prado, όπου υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά. Παίρνει κάποια από αυτά σπίτι του και τους κάνει μπάνιο. Και μετά τα πηγαίνει εκεί που ζούσαν. Ώστε να είναι καθαρά. Τα βγάζει φωτογραφίες και τα προετοιμάζει για υιοθεσία. Είναι διαφορετική άλλωστε η όψη ενός ταλαιπωρημένου και βρώμικου ζώου στο δρόμο και άλλη ενός πεντακάθαρου.
Ο περήφανος πατέρας του μικρού Eduardo, μιλώντας για αυτό, είπε στο site Bored Panda: “Η ιδέα του έργου γεννήθηκε στα τέλη του 2020 και είναι και δική μου ιδέα. Αυτή περιλάμβανε το να μαζεύει ο μικρός ζώα στο σπίτι, να τα κάνει μπάνιο στα ζώα, να τα ομορφαίνει, να τα αρωματίζει και μετά να τα επιστρέφει στο δρόμο. Και φυσικά εγώ τον βοηθάω και είμαι δίπλα του σε όλο αυτό. Για να τα δει ο κόσμος πιο όμορφα ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες υιοθεσίας”.
Ο Τιάγκο αφιερώνει τα Σάββατα στο μπάνιο των σκύλων. Στο τέλος ο πατέρας του τα βγάζει επαγγελματικές φωτογραφίες, τα ανεβάζουν μαζί στα social media και είναι έτοιμα για το νέο τους σπίτι. Με λίγα λόγια τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία.
O 11χρονος είναι vegetarian γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο άνθρωπος μπορεί να σκοτώνει ζώα για το φαγητό του.

Image credits: guridochapeu_oficial
Πηγή: Bored Panda

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο