Δείτε από τι κινδυνεύουν αυτές τις γιορτινές μέρες τα κατοικίδιά μας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Oι γιορτές είναι εδώ και όλοι λίγο θα ζήσουμε την αγάπη και τη θαλπωρή μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μαζί όμως με τη χαρά, τους στολισμούς και τα δώρα, οι μέρες αυτές φέρνουν μαζί τους και πολλούς κινδύνους για τα ζώα μας.
Δεν είναι τυχαίο πως τον Δεκέμβριο οι επισκέψεις στον κτηνίατρο αυξάνονται. Τα κατοικίδια κινδυνεύουν από λεπτομέρειες που μπορεί να μην έχουμε σκεφτεί και βρίσκονται μέσα στο σπίτι.
Τα περισσότερα ζώα θα θέλουν να ασχοληθούν σίγουρα με τα στολίδια του δέντρου. Αν τα μασήσουν ή τα καταπιούν, θα προκαλέσουν τραυματισμούς στο στόμα, το στομάχι ή τα έντερα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ επιφανειακό ή κάτι σοβαρό που μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους.
Προσοχή στα καλώδια του ρεύματος που ξαφνικά εμφανίζονται στο σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα περισσότερα κατοικίδια είναι περίεργα και θα θέλουν να εξερευνήσουν “αυτό” που ξαφνικά εμφανίστηκε στο πάτωμα. Φυσικά καταλαβαίνετε τι μπορεί να πάθουν μασώντας ένα καλώδιο 220 βολτ.
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλες λιχουδιές γεμίζουν τα σπίτια μας. Μην τα αφήνετε σε μέρη που μπορεί να τα φτάσει τα ζωάκι σας. Αν καταφέρει να “κατεβάσει” μια πιατέλα μελομακάρονα, είναι σίγουρο πως θα τα φάει όλα με άσχημες συνέπειες για την υγεία του.
Εάν δε είστε από τους “παραδοσιακούς” που αφήνουν τα δώρα κάτω από το δέντρο, σιγουρευτείτε πρώτα πως δεν θα τα θεωρήσουν παιχνίδι και θα τα ανοίξουν πριν από εσάς!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο