Στοά Βιβλίου, Αθήνα: Κατάφεραν και έβγαλαν το γατάκι που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο ρολό άδειου μαγαζιού- Το μικρό ψάχνει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μία επιτυχημένη και δύσκολη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.
Η ομάδα ενημερώθηκε για ένα μωρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί εντός του μηχανισμού των ρολών σε είσοδο καταστήματος στη Στοά Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας.
Οι εθελοντές προσπάθησαν να εντοπίσουν κάποιο υπεύθυνο του χώρου που θα είχε κλειδιά ώστε να επιτρέψει πρόσβαση εντός του καταστήματος. Το κατάστημα ήταν εγκαταλελειμμένο όπως όλα τα καταστήματα στη Στοά Βιβλίου. Ο χώρος πρόκειται να κατεδαφιστεί στα πλαίσια ανακαίνισης.
Όμως, όπως αναφέρει η ομάδα, ούτε κάποιος αρμόδιος βρέθηκε στο σημείο αλλά ούτε και υπήρξε ανταπόκριση από κάποιον άλλον φορέα ή υπηρεσία. Όλοι προσπαθούσαν να αποφύγουν ή να μεταθέσουν την ευθύνη.
Παρόλα αυτά εθελοντής της ομάδας έφτασε στο σημείο για αξιολόγηση της κατάστασης. Στο χώρο βρέθηκε επιστάτης που είχε στην κατοχή του κλειδιά για όλα τα καταστήματα. Και έτσι άρχισε η έρευνα για την ακριβή τοποθεσία του μωρού.
Στη συνέχεια και παρουσία αστυνομικού από το Τ.Α. Ακροπόλεως, ο εθελοντής εισήλθε στο κλειστό κατάστημα όπου εντόπισε το μωρό γατάκι να έχει βρει καταφύγιο στον περιστρεφόμενο μηχανισμό του ρολού στο πατάρι του καταστήματος.
Το σημείο ήταν απροσπέλαστο αλλά μπορούσε να παρασυρθεί το ζώο, το κλάμα του οποίου δεν ακουγόταν πλέον από την εξάντληση, σε σημείο στο οποίο μπορούσε να πιαστεί με το χέρι και κατάλληλο παχύ γάντι προστασίας.
Και έτσι και έγινε. Η διάσωση ήταν επιτυχής. Το γατάκι, θηλυκό, μόλις 2 μηνών, ήρθε στα χέρια των εθελοντών της ομάδας. Μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες και αποπαρασίτωση σε κτηνιατρείο στο Κολωνάκι όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κλινική κατάσταση χωρίς κίνδυνο ζωής, πέρα από την εξάντληση και την ασιτία.
Στη συνέχεια παραδόθηκε στην κ. Irini Michopoulou, η οποία το είχε ακούσει εκεί και έκανε πολλές προσπάθειες και να το εντοπίσει αλλά και να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να τη βοηθήσει. Κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν επειδή ήταν ιδιωτικός χώρος. Έτσι με τη βοήθεια της Alma Libre το ζώο σώθηκε. Εθελοντής που συμμετείχε στην επιχείρηση: Alexis Mantzoros.
Γίνεται έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για αυτή τη μικρή γατούλα, την οποία ονόμασαν Lucy, καθώς η κυρία που το φιλοξενεί Irini Michopoulou θα φύγει εκτός Αθηνών. Είναι ένα πανέμορφο πλάσμα, τρυφερό και χαδιάρικο. Η τέλεια παρέα.

BINTEO ΔΕΙΤΕ  👉🏻 ΕΔΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ LUCY

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο