Ινδονησία: Έσωσαν 53 σκυλάκια που πήγαιναν σε παράνομο σφαγείο- Τα βρήκαν σε σάκους, με δεμένα στόματα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πενήντα τρεις σκύλοι σώθηκαν αυτές τις μέρες από σφαγή όταν εντοπίστηκε το φορτηγό που τους μετέφερε σε παράνομο σφαγείο στην Ινδονησία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλοζωικής FOUR PAWS αστυνομικοί και εθελοντές διασώστες ζώων από το Dog Meat Free σταμάτησαν το φορτηγό και είδαν τα ζώα μέσα στοιβαγμένα, σε άθλια κατάσταση. Τα σκυλιά ήταν κάτω του ενός χρόνου, εμφανώς υποσιτισμένα, μέσα σε σάκους και με δεμένα τα στόματά τους. Παράλληλα συνελήφθη και ένα άτομο, το οποίο πιστεύεται ότι εργαζόταν στο εμπόριο κρέατος σκύλου πάνω από 20 χρόνια.
Οι εθελοντές αφού διέσωσαν τα ζώα, τα μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Δυστυχώς το ένα από αυτά δεν τα κατάφερε και πέθανε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο μέχρι να αναρρώσουν καθώς είναι κακοποιημένα και παραμελημένα.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός FOUR PAWS, που εργάζεται παγκοσμίως για να δώσει τέλος στα μαρτύρια των ζώων, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη διάσωση είναι ένα σημείο καμπής για το παράνομο εμπόριο κρέατος στην Ινδονησία. Εδώ και χρόνια αγωνίζεται να εφαρμόζονται οι νόμοι και να γίνουν πιο σκληροί ώστε να σταματήσει κάποια στιγμή το εμπόριο σκύλων για φαγητό. Και, όπως ισχυρίζεται, έχει καταφέρει πολλά μέχρι τώρα.
Για την ιστορία τα σκυλιά βασανίζονται μέχρι να σφαχτούν. Στη Νότια Κορέα μάλιστα πιστεύουν ότι όσο περισσότερο βασανιστεί ένα ζώο, τόσο πιο καλό είναι το κρέας του.

Πληροφορίες από People.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο