Γνωρίστε τον 23χρονο Σπάικ, το μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο στον κόσμο- Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Λέγεται Spike είναι 23 ετών και μόλις κατέκτησε ένα βραβείο Γκίνες. Ο λόγος για ένα σκύλο, ράτσας τσιουάουα, ο οποίος θεωρείται πλέον και επίσημα ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκύλος στον κόσμο. Ο προηγούμενος κάτοχος του βραβείου ήταν ένα ημίαιμο σκυλί 22 ετών, από το Λας Βέγκας, ο Gino.
Ο Spike διασώθηκε πριν από 10 χρόνια από την κηδεμόνα του Rita Kimball, η οποία τον βρήκε να περιπλανιέται σε ένα πάρκινγκ ενός καταστήματος φρούτων στο Οχάιο. Ήταν ξυρισμένος στην πλάτη του, είχε κηλίδες αίματος γύρω από το λαιμό του από αλυσίδα ή σχοινί. Μόλις άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της, εκείνος πήδησε μέσα. Και επέστρεψε σπίτι μαζί του.
«Οι περισσότεροι από την οικογένειά μας γνωρίζαμε ότι ο Spike ήταν γέρος αλλά δεν ξέραμε ότι μπορεί να είναι ο γηραιότερος σκύλος. Τώρα όλοι τον βλέπουν σαν διασημότητα.», αναφέρει η Rita η οποία θα πει χαριτολογώντας« Μπορεί το Spike να είναι όνομα για μεγαλόσωμο σκύλο, όμως έχει μεγάλη προσωπικότητα».
Τι του αρέσει περισσότερο; Η Rita θα πει ότι λατρεύει τις αγελάδες και τα άλογα, του αρέσει να τρώει Doritos και λουκάνικο με τυρί και τρελαίνεται να παίζι με τη γάτα της οικογένειας.

 

Δείτε και αυτό:

Αυτή είναι η 27χρονη Flossie, η μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα στον κόσμο- Αν ήταν άνθρωπος, θα ήταν 120 ετών

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο