Η απόλυτη βαρβαρότητα, Θεσσαλονίκη: Σκότωσαν αδέσποτες γατούλες δίπλα στο κρεβατάκι τους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από λίγο καιρό ψηφίστηκε στη Βουλή κάτι που ζητούσαμε εδώ και χρόνια όσοι ασχολούμαστε με τα ζώα. Η μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα. Χαρήκαμε. Σκεφτήκαμε μήπως αλλάξει κάτι σε τούτον τον τόπο. Αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Το αντίθετο μάλιστα βλέπουμε. Μια αύξηση στις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες αθώων πλασμάτων. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας οι κακοποιήσεις και οι δολοφονίες συνεχίζουν να είναι σε καθημερινή βάση. 

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι για να τιμωρηθεί κάποιος για κακοποίηση πρέπει να γίνει καταγγελία. Να ανοίξουν στόματα, που λέμε. Δεν φτάνει μόνο μια ψήφιση νόμου. Ούτε κάτι τέτοιο εξαρτάται μόνο από την αστυνομία και το δήμο. Και εδώ ερχόμαστε στην ατομική ευθύνη. Την ευθύνη που έχουμε σαν άνθρωποι και σαν πολίτες να μην κλείνουμε τα μάτια μας σε τέτοια περιστατικά. Να μη φοβόμαστε να τα καταγγείλουμε ότι και καλά θα μπλέξουμε. Να μη γινόμαστε συνένοχοι. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο λόγος για αυτά ένα νέο άθλιο περιστατικό που συνέβη στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στην οδό Πέρδικα με Υμηττού γωνία. Γατούλες βρέθηκαν νεκρές από φόλες. Δίπλα στα κρεβατάκια τους, που είχαν φτιάξει κάποιοι άνθρωποι που τις φρόντιζαν. Είχαν μάλιστα πετάξει και αυτά τα κρεβατάκια.

Οι εικόνες αυτής της πράξης δείχνουν αυτό που ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία μας. Κάποιοι κάνουν αυτό που πρέπει- γιατί δική μας είναι η ευθύνη για τα αδέσποτα- και κάποιοι, παρανομώντας, τους διαλύουν αυτό που έκαναν αντί να τους βοηθήσουν. Δείχνει πόσο βάρβαροι και επιθετικοί μπορεί να γίνουν κάποιοι. Και πόσο επικίνδυνοι ταυτόχρονα. Γιατί το να σκοτώσεις ένα αθώο αδύναμο πλάσμα, που προσπαθεί να επιβιώσει, στο δρόμο σημαίνει ότι είσαι επικίνδυνος. Το τρομερό βέβαια είναι ότι αυτοί οι κάποιοι είναι αμέτρητοι. Και ζουν δίπλα μας.

Όσο και αν το θέλουμε, δεν πιστεύουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί ο ένοχος. Τα στόματα θα παραμείνουν κλειστά.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο