Ηλικιωμένη 101 ετών υιοθέτησε από καταφύγιο τον πιο μεγάλο σε ηλικία γάτο, τον 19χρονο Gus

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο 19χρονος γατούλης Gas ζούσε σε ένα σπίτι. Όμως ο κηδεμόνας του κάποια στιγμή, λόγω του ότι δεν είχε δουλειά και ήταν δύσκολο να τον φροντίσει, αποφάσισε με λύπη να τον αφήσει σε ένα καταφύγιο.
Ο Gas έχασε τον κόσμο του. Εκεί που ήταν μέσα σε ένα σπίτι ασφαλής και ήρεμος, βρέθηκε σε ένα κλουβί κλεισμένος. Η αλλαγή ήταν τεράστια. Το στρες και η αλλαγή της διάθεσής του τον κατέλαβαν.
Η φιλοζωική Humane Society of Catawba County (HSCC) στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών τον πήρε και τον ανέλαβε. Και έκανε τα πάντα ώστε η μετάβαση στη νέα του ζωή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.
Στη συνέχεια έκανε εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Ο 19χρονος γατούλης ήταν απόλυτα υγιής. Παρόλα αυτά το καταφύγιο σε αυτήν την ηλικία δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Το στρες ήταν εμφανές. Αλλά και η μεγάλη επιθυμία του για αγάπη και στοργή.
Όμως ποιος υιοθετεί ένα τόσο μεγάλο σε ηλικία ζώο; Μόνο αν γίνει ένα θαύμα. Και αυτό έγινε. Λίγο καιρό μετά την άφιξή του στο καταφύγιο, ο Gas στάθηκε πολύ τυχερός. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Πένυ, 101 ετών, η οποία είχε χάσει πρόσφατα το γάτο της, ήθελε να υιοθετήσει ένα ζώο.
Η οικογένειά της πήγε στο καταφύγιο αναζητώντας μια γάτα για την ηλικιωμένη κυρία. Οι άνθρωποι του καταφυγίου σκέφτηκαν τον Gas. Τους είπαν την ιστορία του. Και εκείνη, χωρίς πολλή σκέψη, θέλησαν να τον πάρουν. Έτσι ο τυχερός γατούλης μετακόμισε στο νέο του σπίτι, παρέα με την κυρία Πένυ.
Η οικογένεια που τον πήρε κάνει λόγο για ένα απίστευτα παιχνιδιάρικο γάτο, με όρεξη για ζωή και ακόμα πιο πολλή όρεξη για φαγητό. Κάθεται δίπλα στην ηλικιωμένη και της κάνει παρέα. Και αυτό είναι κάτι που το απολαμβάνει. Και όταν δεν κάθεται εκεί, πηγαίνει πίσω από μια πόρτα και παρακολουθεί τους σκίουρους που περνάνε απέξω.

Εικόνες: CatawbaHumane

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο