Ιωάννινα: Κάηκαν πέντε κυνηγόσκυλα μέσα στα σπιτάκια τους από φωτιά σε αποθήκη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε κυνηγόσκυλα που είχε κάποιος εκεί.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι καπνοί ήταν ορατοί από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αρκετά τηλεφωνήματα στο κέντρο της πυροσβεστικής.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και συγκεκριμένα 12 πυροσβέστες. Όταν οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία των σκύλων, η σωτηρία τους αποτέλεσε και την πρώτη τους μέριμνα.

Σημειώνεται πως οι φλόγες είχαν κυκλώσει την αποθήκη και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών έγινε εφικτό να  ηρεμήσουν τα τρομοκρατημένα ζώα και να σώσουν από τη φωτιά πέντε σκυλιά.

Δυστυχώς όμως, προτού καν να ξεκινήσει η επιχείρηση κατάσβεσης, επίσης πέντε κυνηγόσκυλα που βρίσκονταν μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια τους είχαν βρει ήδη τραγικό θάνατο χωρίς να έχουν δυνατότητα διαφυγής.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στη συγκεκριμένη αποθήκη και, όπως προβλέπεται, πρόκειται να διερευνηθούν από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο