Σέρρες: Υιοθετήθηκε η 10χρονη Μίνυ που πέρασε πολύ άσχημα στη ζωή της

από Μυρτώ Τζώρτζου
υιοθεσία

Έχουμε δυστυχώς συνηθίσει να διαβάζουμε τα άσχημα νέα που αφορούν τα ζώα. Το ζώο που πυροβολήθηκε, που εγκατελείφθηκε, τα νεογέννητα που πετάγονται, το πυροβολημένο, το ζώο που πέθανε από φόλα. Αυτά είναι σε καθημερινή βάση στη χώρα μας και οι εθελοντές το γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα, που θεωρούμε ότι πρέπει και αυτά να γίνονται γνωστά. Ένα κακοποιημένο ζώο που υιοθετήθηκε, ένα που το πέταξαν στο δρόμο και βρήκε σπίτι, ένα χτυπημένο που γίνεται καλά. Είναι σημαντικό να τα προβάλλουμε και αυτά για να δείξουμε ότι υπάρχει και η καλή πλευρά των πραγμάτων. Να δούμε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα στο μέλλον να γίνουν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Δεν περιμένουμε βέβαια να γίνουν θαύματα αλλά κάτι μπορεί να αλλάξει.

Ένα λοιπόν καλό νέο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Πρόκειται για τη σκυλίτσα Μίνυ, μια πολύ ταλαιπωρημένης σκυλίτσα, 10 ετών, που πέρασε πολλά και άσχημα στη μέχρι τώρα ζωή της.

Η Μίνυ ήρθε στα χέρια των εθελοντών του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ από το Πετρίτσι με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, όπως αξίζει σε όλα τα πλάσματα, ειδικά σε αυτά που κακοποιούνται και βασανίζονται από εμάς τους ανθρώπους. Πώς να υιοθετηθεί όμως ένα σκυλάκι 10 ετών. Δυστυχώς τα μεγάλα σε ηλικία ζώα δύσκολα υιοθετούνται. Και όμως αυτά είναι που έχουν περισσότερη ανάγκη. Να ζήσουν ήσυχα και με φροντίδα όσα χρόνια τους απομένουν.

Ο Νίκος και η Ευαγγελία ανταποκρίθηκαν πριν ένα μήνα στην έκκληση των εθελοντών για να φιλοξενήσουν την ταλαιπωρημένη αυτή σκυλίτσα αφού στο καταφύγιο δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για αυτή. Την πήραν στο σπίτι τους, την έκαναν μέλος της οικογένειας τους όλο αυτό το το διάστημα και αποφάσισαν να την υιοθετήσουν!

Για τους εθελοντές που έχουν αμέτρητα περιστατικά και έχουν γεμίσει τα σπίτια τους και που τα κυνοκομεία είναι και αυτά παραπάνω από γεμάτα αυτό ήταν κάτι υπέροχο. Η Μίνυ θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει αυτή τη φορά ευτυχισμένη και ήρεμη. Με φροντίδα και πολλά χάδια και παιχνίδια.

Τα παιδιά, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, ένα μήνα μετά πήγαν στο καταφύγιο όπου είδαν μια άλλη Μίνυ. Ένα πανέμορφο πλασματάκι, που μεταμορφώθηκε από την αγάπη των παιδιών και που έτρεμε μόλις απομακρύνονταν λίγο από κοντά της, μην τυχόν και φύγουν και την αφήσουν μόνη της! Μόνο στην αγκαλιά τους ήταν ευτυχισμένη αυτή η ψυχή. Όλα τα άλλα της ήταν λίγα.

Εμείς ευχόμαστε η σκυλίτσα να περάσει μια υπέροχη ζωή, αφήνοντας πίσω το άσχημο παρελθόν της. Και μακάρι τέτοιες υιοθεσίες να γίνουν παράδειγμα για να υπάρξουν περισσότερες.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

    

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο