Η ιστορία της Κοντέσας που σώθηκε από το κυνοκομείο-κολαστήριο της Φλώρινας και αναζητάει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Κοντέσα είναι μια υπέροχη σκυλίτσα, η οποία σώθηκε από το κυνοκομείο-κολαστήριο της Φλώρινας από τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου όταν στις αρχές Δεκεμβρίου επισκέφτηκε την πόλη για ερευνήσει από κοντά τις καταγγελίες που είχε για τις άθλιες συνθήκες των ζώων εκεί. Το ρεπορτάζ της ήταν συγκλονιστικό και οι εικόνες των ζώων μέσα στα κλουβιά ξεπερνούσαν κάθε φαντασία. Σε ένα από τα κλουβιά ήταν και η Κοντέσα, ένα πανέμορφο σκυλάκι με θλιμμένα μάτια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Η κυρία Σταματάκου μέσω της προσωπικής σελίδας στο facebook αναφέρεται με συγκίνηση σε εκείνη τη μέρα: “Όταν πήγα για το ρεπορτάζ στο κυνοκομείο με συγκλόνισε η ομορφιά της, το βλέμμα της και η μοναδικότητά της. Τη ζήτησαν για υιοθεσία, ήρθε στην Αθήνα αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη την ίδια νύχτα, χωρίς να της δώσουν μισή ευκαιρία. Εκείνη τη νύχτα την πήρα στο σπίτι μου. Έκτοτε ζει στο δωμάτιό μου μαζί με άλλο ένα φιλοξενούμενο σκυλάκι που δίνεται κι αυτό προς υιοθεσία. Μπαίνουν στο δωμάτιό μου και κλαίνε βλέποντάς την, είναι τόσο συγκινητικό πλάσμα, το πιο ιδιαίτερο Golden Retriever”.

Η σκυλίτσα όταν ήταν κουτάβι είχε προσβληθεί από τον ιό της μόρβας. Όμως τα κατάφερε και ζει. Σήμερα είναι δυο ετών αλλά παραμένει φορέας χωρίς να νοσεί. Και το μόνο που θυμίζει τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή είναι μια μικρή παραμόρφωση στο δεξί μπροστινό της ποδαράκι που την καθιστά τρίποδη. Αυτό όμως δεν την επηρεάζει σε τίποτα καθώς συμπεριφέρεται σαν έναν κανονικό σκυλί. Είναι άλλωστε ένα κανονικό σκυλί.

Η Κοντέσα αναζητάει ένα σπίτι που θα της προσφέρει αυτά που δεν έζησε στα χρόνια που ήταν κλεισμένη στο κλουβί. Είναι ένα υπέροχο σκυλάκι, πανέμορφο, τρυφερό αλλά πολύ άτυχο. Αυτοί που ζήτησαν να την υιοθετήσουν άλλαξαν σε μια μέρα γνώμη. Η κυρία Σταματάκου μόλις ακυρώθηκε η υιοθεσία την πήρε προσωρινά σπίτι της. Όμως αδυνατεί να την κρατήσει καθώς έχει ήδη πέντε σκυλάκια εκτός από αυτά που φιλοξενεί κατά καιρούς. Η επιστροφή της Κοντέσας στο κολαστήριο θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί. Γιατί εκτός των άλλων, αν στο μέλλον νοσήσει ξανά, γνωρίζουμε όλοι καλά ότι θα οδηγηθεί με συνοπτικές διαδικασίες σε ευθανασία. Μιλάμε για ένα από τα πιο άθλια καταφύγια της Ελλάδας. Και για όσους δεν γνωρίζουν τα εμβολιασμένα σκυλιά δεν κινδυνεύουν. Επίσης ένα σκυλάκι που ζει καλά δύσκολα θα νοσήσει.

Κάνουμε έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για αυτή την υπέροχη σκυλίτσα. Όποιος έχει σκοπό να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, ας προτιμήσει την Κοντέσα. Όποιος θέλει επίσης να σώσει ένα σκυλάκι, να διαλέξει την Κοντέσα. Θα της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, κάτι που το αξίζει. Δυστυχώς λόγω του μικρού προβλήματος που έχει το ποδαράκι της, οι περισσότεροι θα της γυρίσουν στην πλάτη. Άλλωστε στην Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μαύρα ζώα, τα γέρικα και αυτά που έχουν κάποιο πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, είναι καταδικασμένα. Ας μην την καταδικάσουμε.

Αν ενδιαφέρεστε για το απίστευτο αυτό πλασματάκι που θα σας ευγνωμονεί για πάντα, στείλτε μήνυμα στο mail του site ή καλέστε στο 6944076955.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο