Ιταλίδα βρήκε σε έρημη παραλία της Κρήτης έναν ταλαιπωρημένο γατούλη, τον υιοθέτησε και ζουν πλέον μαζί στην Ιταλία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας, όπως γνωρίζουμε, είναι τεράστιο. Οι αριθμοί μαρτυρούν την κατάσταση. Πάνω από 3 εκατομμύρια αδέσποτα ζουν στην Ελλάδα, σε πόλεις, χωριά, βουνά, ρέματα και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.
Γνωρίζοντας το τεράστιο αυτό πρόβλημα πολλές φιλοζωικές ή μεμονωμένοι εθελοντές από άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν ώστε να καλυτερεύσει η κατάσταση. Δίνοντας χρήματα ή υιοθετώντας κάποιο αδεσποτάκι. Και η αλήθεια είναι ότι η βοήθειά τους είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη, καθώς χάρη σε αυτούς αμέτρητα ζώα έχουν σωθεί.
Κάτι άλλο σύνηθες είναι να βρίσκουν τουρίστες που κάνουν εδώ διακοπές κάποιο αδεσποτάκι, είτε κακοποιημένο ή κάπου έξω να κινδυνεύει και αποφασίζουν να το υιοθετήσουν. Κάνουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, συνεργάζονται με τις φιλοζωικές και τους δήμους και επιστρέφουν στις πατρίδες τους μαζί με αυτό.
Κάτι τέτοιο συνέβη και με τη Lucia Fantini από την πόλη Τσεζένα της Βόρειας Ιταλίας. Η Lucia βρέθηκε το Σεπτέμβριο διακοπές στην Κρήτη. Μια μέρα βρέθηκε στα Σεϊτάν λιμάνια, τα οποία βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στη Δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.
Εκεί είχε μια απρόσμενη συνάντηση με ένα φοβισμένο και πεινασμένο γατούλη, ο οποίος περιφερόταν μόνος του. Ήταν αδύνατον να τον αφήσει εκεί. Σε εκείνο το απομονωμένο μέρος δεν θα είχε καμιά ελπίδα να ζήσει. Έτσι τον πήρε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε. Τον έπλυνε και του έδωσε φαγητό και νεράκι.
Δεν το σκέφτηκε πολύ. Αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Όμως η διαδικασία για κάτι τέτοιο αργεί και εκείνη έπρεπε να επιστρέψει πίσω. Ο γατούλης πήγε σε προσωρινή φιλοξενία σε ένα σπίτι στα Χανιά, στο Maria’s Cathouse. Και η Lucia ξεκίνησε από την Ιταλία τις διαδικασίες, η οποία, όπως αναφέρει, δεν ήταν κάτι εύκολο και ήθελε και αρκετό χρόνο. Όταν όλα ετοιμάστηκαν, από Ελλάδα ο γατούλης πέταξε για Μονακό, όπου τον παρέλαβε ο σύντροφος της Lucia, Alberto Verdura Pesaresi. Και μετά πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού στην Τσεζένα.
Εκεί τους περίμενε και ο Zenzero, ο άλλος γατούλης του σπιτιού. Ο τυχερός γάτος από την Κρήτη ονομάστηκε Ade και είναι πλέον στο νέο του σπίτι. Δίπλα στους ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

👀 Δείτε ΕΔΩ τον Ade στο νέο του σπίτι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο