Καφέ στα Ψαχνά Ευβοίας έχει βάλει ζεστές φωλίτσες να κάθονται αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Για άλλο ένα κατάστημα, το οποίο είναι φιλικό προς τα αδεσποτάκια, μαθαίνουμε με ιδιαίτερη χαρά. Πολύ συχνά αλλά αυτές τις μέρες πιο πολύ παρουσιάζουμε τα μαγαζιά που αγαπούν τα ζώα και το δείχνουν έμπρακτα αφήνοντάς τα είτε να βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο μαγαζί είτε απέξω ώστε να είναι προστατευμένα.
Είναι πολύ σημαντικό να προβάλλουμε αυτούς τους χώρους και να μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους ώστε από τη μία να τους στηρίξουμε και από την άλλη να βρουν μιμητές. Να γίνουμε πιο πολλοί, να έχουμε περισσότερη δύναμη. Και να φροντίσουμε τα ζώα του δρόμου που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Γιατί δυστυχώς η πλειοψηφία των καταστημάτων δεν θέλει τα ζώα. Κάτι που καταλαβαίνουμε. Αν δεν τα θες, δεν μπορούμε να σε υποχρεώσουμε να τα θες. Στα δε μέρη που έχουν φαγώσιμα τα ζώα απαγορεύονται με το νόμο. Όμως πολλοί δεν τα θέλουν ούτε απέξω και τα κυνηγούν.
Το κατάστημα αυτό που λέγαμε, όπως μαθαίνουμε από τη Giota Mantzari, είναι το Bridge House-Coffee & Food στα Ψαχνά στην Εύβοια.
Οι άνθρωποι που το έχουν είναι φιλόζωοι και φροντίζουν αρκετά ζωάκια. Στις πολύ όμορφες φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε δυο σκυλάκια και μια γατούλα να είναι ξαπλωμένα στα πρωτότυπα κρεβατάκια τους που τους έχει βάλει το μαγαζί απέξω. Με φαγάκι και νεράκι. Να νιώσουν και αυτά λίγη ζέστη και σιγουριά, τώρα ειδικά που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Διαβάστε και αυτά:
Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news
Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο