Κακοποίηση γαϊδάρου: Είναι το ζώο αυτό που ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Ζίτσας; Ή είναι άλλο;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε θρίλερ, όπως φαίνεται, εξελίσσεται η υπόθεση με τον γαϊδαράκο που κακοποιήθηκε αυτές τις μέρες από τον αντιδήμαρχο  Ζίτσας, Σταλίκα Γεώργιο.

Ο δράστης σόκαρε τους πάντες στο χωριό Γραμμένο Ιωαννίνων που ζει όταν τον είδαν, το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Αυγούστου, να έχει δεμένο ένα γαϊδουράκι στην καρότσα του αγροτικού του και να το σέρνει πίσω στο δρόμο για περίπου 1 χιλιόμετρο. Το ζώο γδερνόταν στην κυριολεξία από το οδόστρωμα, το οποίο είχε γεμίσει αίματα.

Έγινε αμέσως καταγγελία και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν το έκανε επίτηδες και ότι δεν είχε καταλάβει ότι το ζώο σερνόταν κατά αυτόν τον τρόπο στο δρόμο, κάτι που δεν πείθει κανέναν.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Τι απέγινε όμως το άτυχο γαϊδουράκι; Ο ίδιος ανέφερε ότι ζει.

Τα διάφορα σενάρια ξεκίνησαν αμέσως στο διαδίκτυο. Το γαϊδουράκι ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που πέθανε. Ζει και είναι απλά πληγωμένο. Το τεμάχισε και το έδωσε σε άλλα ζώα να το φάνε. Το εξαφάνισε. Και άλλα πολλά. Τι έχει συμβεί;

Και έρχεται η ενημέρωση από τους εθελοντές φιλόζωους του Κι.Δι.Ζω Ιωάννινα, οι οποίοι με ανάρτησή τους ανέφεραν ότι το ζώο ζει είναι όμως σε άσχημη κατάσταση, γεμάτο σοβαρά τραύματα, και έχει και κάταγμα στο πόδι. Την ανάρτησή τους συνόδευε και μια φωτογραφία από το τραυματισμένο γαϊδουράκι, το οποίο πήγαν να δουν από κοντά.

Ο δράστης, όπως αναφέρουν οι εκεί κάτοικοι, έχει πολλά ζώα, τα οποία δεν τα έχει και στην καλύτερη κατάσταση. Και έχουν γίνει καταγγελίες εις βάρος του στο παρελθόν για διάφορα θέματα. Σε μια φωτογραφία, την οποία θα δείτε πιο κάτω, φαίνονται δύο γαϊδουράκια δικά του. Και τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο.

Κάποιοι κάνουν λόγο για παραπλάνηση από τη μεριά του. Ότι το ζώο που παρουσίασε στους εθελοντές αλλά σε όλους δεν είναι αυτό που έσυρε. Αυτό πέθανε και για να μην έχει τις συνέπειες το εξαφάνισε και παρουσίασε το δεύτερο γαϊδουράκι που είναι στη φωτογραφία.

Πώς όμως είναι αυτό τραυματισμένο; Η απάντηση αυτών που λένε ότι προσπαθεί να μας παραπλανήσει είναι ότι το τραυμάτισε και αυτό-λιγότερο βέβαια- για να γίνει πειστικό αυτό που θα πει. Για να πείσει ότι αυτό που έσυρε ζει.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Τα δύο γαϊδουράκια, αν δείτε στις φωτογραφίες, έχουν κάποιες μικρές διαφορές. Δεν είναι ίδια. Και αυτό που παρουσίασε δεν μοιάζει με εκείνο που έσερνε. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βγει η αλήθεια. Όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που είδαμε ως ζωντανό είναι και το πραγματικό. Και ότι θα γίνει καλά.

Ο συγκεκριμένος, ο οποίος παύτηκε από τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος μετά από αυτό, δεν θα πρέπει να έχει κανένα ζώο. Και αν όντως έκανε εν γνώσει του αυτό που έκανε (γιατί ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε ότι έσερνε το ζώο, κάτι μάλλον αστείο), είναι επικίνδυνος. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους. Κάποιος που κάνει μια τέτοια φριχτή πράξη, μπορεί να μην είναι επικίνδυνος για όλους;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Τα δύο γαϊδουράκια του. Το κακοποιημένο και ένα άλλο.

Το δεύτερο γαϊδουράκι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο