Ζει, γεμάτο σοβαρά τραύματα, και με κάταγμα στο πόδι το γαϊδουράκι που κακοποίησε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ζωντανό αλλά σε άσχημη κατάσταση, όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Κι.Δι.Ζω Ιωάννινα είναι το άτυχο γαϊδουράκι που κακοποίησε ο αντιδήμαρχος  Ζίτσας, Σταλίκας Γεώργιος.

Ο δράστης σόκαρε τους πάντες στο χωριό Γραμμένο Ιωαννίνων που ζει όταν τον είδαν να έχει δεμένο ένα γαϊδουράκι στην καρότσα του αγροτικού του και να το σέρνει πίσω στο δρόμο για περίπου 1 χιλιόμετρο. Το ζώο γδερνόταν στην κυριολεξία από το οδόστρωμα, το οποίο είχε γεμίσει αίματα.

Για αυτό έγινε αμέσως καταγγελία και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Και ενώ τα σενάρια για το τι έχει απογίνει το δύστυχο ζώο έδιναν και έπαιρναν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι εθελοντές της φιλοζωικής Κι.Δι.Ζω Ιωάννινα έκαναν ενημέρωση ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι ακριβώς έχει γίνει. Γιατί ειπώθηκαν πολλά. Ότι το ζώο πέθανε, ότι το πέταξε να το φάνε άλλα ζώα και πολλά άλλα που περνάνε, και δικαίως, από το μυαλό ενός ανθρώπου όταν μαθαίνει για τέτοια φριχτά περιστατικά. Γιατί ο άνθρωπος που κάνει κάτι τέτοιο είναι ικανός για όλα.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι το γαϊδουράκι ζει. Έχει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθως και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα. Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα. Έχει μάλιστα κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση.

Δείτε τι ακριβώς αναφέρουν:

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.

Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανημπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμενα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα. Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..

Επιπλέον δε.

Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα), όπως και το γαϊδουράκι, είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουρακι ούτε με κανένα ιπποειδές.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππίατρο.

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη τη φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσε πώς να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλασμα! Ευχαριστούμε όλο αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας! Αυτό έχει ανεκτίμητη αξία για όλους μας.»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο