Καλαμάτα: Σε κρίσιμη κατάσταση τα προβατάκια και το γαϊδουράκι που διέσωσαν από τις φωτιές εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου
Mια φωτογραφία είναι, όπως λέμε, χίλιες λέξεις. Μια δυνατή φωτογραφία δεν χρειάζεται λεζάντα. Δεν χρειάζεται σχόλιο. Στις πρόσφατες φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας υπήρξαν πολλές τέτοιες φωτογραφίες που τις έβλεπες και δεν μπορούσες να μιλήσεις.
Σε έπιανε κόμπος στο στομάχι και θλίψη στην ψυχή. Δάση καμένα, δάση στάχτη. Αλλά το χειρότερο από όλα, ζώα καμένα. Ψυχές καμένες από τις δικές μας τις ενέργειες και συμπεριφορές. Ζώα που πέθαναν με μαρτυρικό τρόπο. Άλλα μάλιστα δεμένα. Ή μέσα σε μαντριά. Άλλα που έτρεξαν να διαφύγουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Η φωτιά τρέχει πιο γρήγορα από τον καθένα. Και καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της. Πόνος που δεν έχει όρια. Πόνος και ένα μεγάλο γιατί. Που δεν έχει απάντηση.
Όπως ξέρουμε και όπως είδαμε η ανταπόκριση των εθελοντών για να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα αυτές τις μέρες ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Αυτό κάνουν άλλωστε κάθε φορά. Ξεπερνούν τον εαυτό τους. Κάνουν την υπέρβαση θέτοντας συχνά σε κίνδυνο τη ζωή τους. Αλλά αυτός είναι ο πραγματικός εθελοντισμός. Η πραγματική αγάπη για προσφορά σε κάποιον που έχει ανάγκη.
Δυστυχώς μια είναι η αλήθεια των ημερών, όπως έχουμε ξαναγράψει και φυσικά τη γνωρίζουμε πλέον όλοι. Η άσχημη αλήθεια. Κάηκαν αμέτρητα ζώα. Δεν μπορούν να υπολογιστούν πόσα. Είναι αδύνατον. Αδέσποτα, κτηνοτροφίας και άγριας ζωής. Κάθε φορά αυτά που την πληρώνουν πρώτα είναι τα ζώα της άγριας ζωής. Που είτε καίγονται είτε χάνουν το μέρος τους και πρέπει για να επιβιώσουν να αναζητήσουν άλλο. Και αυτό είναι επικίνδυνο για αυτά.
Οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρίπολης Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care, GR έκαναν αυτές τις μέρες-και συνεχίζουν να κάνουν- σπουδαία δουλειά. Προσπάθησαν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν. Κάποια τα έσωσαν. Άλλα δίνουν τη δύσκολη μάχη τους στα κτηνιατρεία. Υποφέροντας φυσικά.
Μια από τις αναρτήσεις τους έχει να κάνει με μια διάσωση τεσσάρων προβάτων και ενός γαϊδουριού. Τα ζωάκια δυστυχώς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και λαμβάνουν, όπως μας πληροφορούν, την κατάλληλη ιατρική αγωγή αλλά και τη φροντίδα και την αγάπη των εθελοντών που κάνουν θαύματα.
Ευχόμαστε να τα καταφέρουν και να επιστρέψουν υγιή και πάλι στη ζωή. Όμως πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε και αυτά

Βαρυμπόμπη φωτιές: Τον έδεσες, τον παράτησες και αυτός κάηκε- Άκου λοιπόν δυο πράγματα – Petpet.news

Οι εθελοντές του Stray.gr έσωσαν από τις φωτιές πάνω από 40 ζώα τις πρώτες μέρες (ΕΙΚΟΝΕΣ) – Petpet.news

Σώθηκε το καταφύγιο του Save a Greek Stray της Εριέττας Κούρκουλου και τα ζωάκια γύρισαν πίσω – Petpet.news

Εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης βοηθάνε καμένα προβατάκια- Παντού πόνος – Petpet.news

Πευκί Εύβοιας: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ σώζει γατάκι από τη φωτιά την ώρα που έκανε ρεπορτάζ – Petpet.news

Θλίψη: Με μαρτυρικό τρόπο πεθαίνουν τα ζώα της άγριας ζωής μέσα στις φωτιές που βάζουμε εμείς – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο