Καλύβια Θορικού: Βρέθηκε η σκυλίτσα Λέιλα που είχε χαθεί πριν από 15 μέρες

από Μυρτώ Τζώρτζου
diasosi-skylou

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε κάποιον που έχει κατοικίδιο είναι να χάσει το ζωάκι του. Η αγωνία πού πήγε και αν είναι καλά είναι κάτι που δεν μας φεύγει όλη μέρα από το μυαλό. Και μετά ψάξιμο. Κολλάμε αφίσες, κάνουμε αναρτήσεις, ενημερώνουμε τη φιλοζωική και άλλους φιλόζωους στην περιοχή μας και το πιο βασικό: Βγαίνουμε έξω ξανά και ξανά και ξανά και το ψάχνουμε. Δυστυχώς πολύ δεν είναι τυχεροί καθώς το ζωάκι τους δεν βρίσκεται ποτέ. Κάποια άλλοι όμως είναι. Και εκεί που δεν το περιμένουν και έχουν χάσει κάθε ελπίδα, γίνεται το θαύμα και αυτό βρίσκεται. Η χαρά φυσικά δεν περιγράφεται.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σε μία οικογένεια στα Καλύβια Θορικού στον οικισμό της Νέας Φέριζας, στις 19 Ιανουαρίου το πρωί, όπου το σκυλάκι τους, η Λέιλα, 10 ετών και μόνο 5 κιλάκια χάθηκε. Το σκυλί έφερε τσιπάκι. Οι εκκλήσεις των δικών του ανθρώπων πολλές και καθημερινές. Θα μπορούσε να βρίσκεται προς άλλες περιοχές (Κερατέα, Ανάβυσσο κτλ). Μια απόσταση μεγάλη για ένα ζώο που έχει μάθει σε σπίτι. Οι κίνδυνοι πολλοί. Και μάλιστα σε ένα ζωάκι τόσο μικρό στο μέγεθος.

Οι μέρες περνούσαν και η Λέιλα δεν ήταν πουθενά όσο και να την έψαξαν. Οι ελπίδες να τη βρουν γίνονταν όλο και λιγότερες.

Είπαμε όμως γίνονται και θαύματα και κάποια ζώα βρίσκονται. Και η Λέιλα στάθηκε τυχερή. Βρέθηκε από τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σαρωνικού. Η χαρά της οικογένειας δεν περιγράφεται. Το ζώο ήταν εμφανώς πολύ ταλαιπωρημένο, φοβισμένο, με κάποιος πληγές στο σώμα του και αρκετά αδυνατισμένο. Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Τέλος καλό όλα καλά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο