Κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε μέσα στο χώρο της συλλέκτριας στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Aπίστευτες εικόνες ζώων- φαντασμάτων που ζούσαν σε άθλια κατάσταση και έτοιμα να πεθάνουν από την ασιτία και τις αρρώστιες αντίκρυσαν αυτές τις μέρες μέλη της οργάνωσης Vets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση) σε χώρο συλλέκτριας ζώων στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Οι εθελοντές μαζί με την αστυνομία και συνεργείο του δήμου Βόλβης πήγαν εκεί μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που μιλούσαν για ένα χώρο-κολαστήριο για τα ζώα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στο ΑΤ Ασπροβάλτας από το μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ Ζωής Κοντού, η οποία βρισκόταν στην περιοχή για το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων που τρέχει την περίοδο αυτή στο δήμο. Η ιδιοκτήτρια του χώρου με τα αρχικά Μ.Ρ. συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Η συγκεκριμένη κυρία, ρωσικής καταγωγής, που είχε το κολαστήριο αυτό, ήταν γνωστή και της είχαν γίνει πολλές συστάσεις να μη μαζεύει ζώα. Ο εξωτερικός χώρος της συλλέκτριας ήταν μέσα στις λάσπες και τις βρομιές. Τα ζώα ζούσαν σκελετωμένα και άρρωστα μέσα σε κλουβιά δεμένα.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για προσωρινή αφαίρεση των ζώων. Έτσι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, ΦΟΣ  https://www.facebook.com/filozoikosserron/, και των Vets in Action, με τη συνοδεία περιπολικού, πήγαν ξανά στο χώρο για να πάρουν τα ζώα, τα οποία ήταν σε άθλια κατάσταση.

Δείτε την έκκληση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, ΦΟΣ:

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι με φιλοξενίες και υιοθεσίες των ταλαιπωρημένων αυτών πλασμάτων. Επικοινωνήστε στο 698 9860 166. Χρειαζόμαστε μπολ φαγητού και νερού πετσέτες και ξηρή τροφή καλής ποιότητας! Βρισκόμαστε στις δομές περίθαλψης του δήμου Βόλβης στη διασταύρωση Κοκκαλού! Παρακαλούμε κοινοποιήστε !!

Εισαγγελική παραγγελία για προσωρινή αφαίρεση όλων των ζώων της συλλέκτριας Μ. Ρ. στην περιοχή της Ρεντίνας δόθηκε την επόμενη της καταγγελίας μας στο ΑΤ Ασπροβάλτας, οπότε σήμερα εθελοντές του ΦΟΣ, της οργάνωσης Vets in Action καθώς και συνεργεία του δήμου Βόλβης, με συνοδεία περιπολικού, πήγαμε στο χώρο και μπορέσαμε να πάρουμε όλα τα δύστυχα ζώα που ζούσαν έγκλειστα σε αυτοσχέδια κλουβιά- φυλακές ή σε ανήλιους χώρους γεμάτους ανείπωτη βρωμιά και δυσωδία!!

Η κατάσταση των ζώων τώρα που τα είδαμε από κοντά είναι τραγικότερη από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε….. Ζώα αγρίμια, που τα περισσότερα ζούσαν μέσα στα περιττώματά τους, ποιος ξέρει πόσα χρόνια, χωρίς καμία κοινωνικοποίηση και ανθρώπινη επαφή

Ζώα τρελαμένα, που κάτω από τον πανικό και την αγριάδα τους αναζητούν μόνο την αγάπη….ζώα πληγωμένα απ’ την παθητική κακοποίηση….ζώα νηστικά, βρώμικα και διψασμένα……Ζώα που θέλουν άμεσα βοήθεια και φιλοξενία

Οι δομές του δήμου Βόλβης είναι ανύπαρκτες, καθώς ο χώρος περίθαλψης χρησιμοποιείται μέχρι και τέλος Νοεμβρίου για το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων της οργάνωσης Vets in Action, οπότε τα λιγοστά κλουβιά είναι κατειλημμένα με τα ζώα που έρχονται καθημερινά για τις επεμβάσεις

Πραγματικά δεν έχουμε αξιοπρεπές μέρος να τα τακτοποιήσουμε και να τα φροντίσουμε όπως πρέπει όλα αυτά τα ζώα!!

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για αυτές τις ψυχές!!! Χρειαζόμαστε άμεσα για τα ζώα αυτά χώρους φιλοξενίας.

Όσοι μπορείτε να μας βοηθήσετε παρακαλούμε καλέστε στο 698 9860 166. Χρειαζόμαστε μπολ φαγητού και νερού, πετσέτες και ξηρή τροφή καλής ποιότητας! Βρισκόμαστε στις δομές περίθαλψης του δήμου Βόλβης στη διασταύρωση Κοκκαλού! Παρακαλούμε κοινοποιήστε !!

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι το εξής απλό. Κανείς τόσο καιρό, πριν γίνει η καταγγελία, δεν είχε χαμπάρι τι συνέβαινε εκεί; Γιατί αυτή δεν είναι τωρινή κατάσταση αλλά μια κατάσταση χρόνων. Η ερώτηση είναι ρητορική φυσικά. Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι που ζουν εκεί κοντά ήξεραν.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο