Κάρπαθος: Ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων πέταξαν κουτάβια στα σκουπίδια

από Μυρτώ Τζώρτζου
κουτάβια Κάρπαθος

Δυο μικρά πανέμορφα κουτάβια, όπως αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου, βρέθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στα σκουπίδια ανάμεσα στο Όθος και στις Πυλές.

Δυστυχώς ούτε αυτές οι μέρες, που είναι μέρες αγάπης, δεν εμπόδισε κάποιους να πετάξουν δύο μωρά σκυλάκια. Στο πουθενά. Για να έχουν σίγουρο θάνατο. Και μάλιστα σαν σκουπίδια, θεωρώντας τα προφανώς και αυτά σκουπίδια.

Από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρ της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων που προέβλεπε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς της κυβέρνησης. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος «να κλείσει η κάνουλα» που γεννάει. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος. Η στείρωση των αδέσποτων δεν φτάνει από μόνη της, όταν καθημερινά  πετάγονται δεσποζόμενα. Θα είναι σαν να έχουμε ένα πηγάδι χωρίς πάτο.

Τα αδέσποτα δεν φύτρωσαν μια μέρα μόνα τους. Πετάχθηκαν στο δρόμο από σπίτι ή πετάχτηκε η μητέρα τους από σπίτι. Η πηγή είναι τα δεσποζόμενα. Και αυτό πολλοί αρνούνται να το καταλάβουν. Ή το καταλαβαίνουν και δεν τους νοιάζει.

Περιμένουμε τον υπουργό να κάνει όσα υποσχέθηκε για να μπει μια αρχή. Η καθυστέρηση μας προβληματίζει. Γνωρίζουμε ότι διάφορες συντεχνίες, όπως οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι κτλ αντιδρούν σε αυτό. Γνωρίζουμε τους λόγους. Όσοι ασχολούμαστε με αδέσποτα ξέρουμε καλά τι γίνεται. Όμως για να γίνει μια αλλαγή που βελτιώνει την κατάσταση, θα πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει τα αυτιά στα μικρομεγαλοσυμφέροντα και να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο