Μεσσηνία: Ο Τεό, το μωρό λαγουδάκι που βρέθηκε χτυπημένο και με κάταγμα, μας στέλνει τις ευχές του

από Μυρτώ Τζώρτζου
λαγός

Χρόνια Πολλά μας εύχεται μέσω της σελίδας των εθελοντών Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής | Facebook ο μικρός Τεό, το πανέμορφο λαγουδάκι που ήρθε στα χέρια τους για περίθαλψη.

Το ζώο εντοπίστηκε τραυματισμένο, σε ένα κτήμα, έξω από την Κορώνη Μεσσηνίας. Οι εθελοντές του κέντρου αναφέρουν ότι το λαγουδάκι χτυπήθηκε κατά λάθος από χορτοκοπτικό μηχάνημα και του προκλήθηκε κλειστό συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή κνήμη. Το νεαρό αρσενικό λαγουδάκι (Lepus europaeus), μόλις εντοπίστηκε, ήταν 15 περίπου ημερών.

Οι άνθρωποι του Κέντρου Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής κάνουν σπουδαίο έργο. Ο μικρός είναι στα καλύτερα χέρια. Όπως αναφέρουν πήγαν τον Τεό (από το Ετεοκλής) στους κτηνιάτρους τους στην Καλαμάτα για τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του. Θα χρειαστεί πολύ χρόνο, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα ο μικρός Τεό θα τα πάει πολύ καλά.

Δείτε την ανάρτησή τους και βοηθήστε τους. Είναι εθελοντές. Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα:

Να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά τους κτηνιάτρους μας:
Δρ Χριστίνα Καντζιλιέρη και Δρ Μιχάλη Αντωνόπουλο για τη συνεργασία τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στο ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ.
Ο Κωνσταντίνος από την άλλη, εκτός από τον Τεό, που έπρεπε να τον προσέχει σαν τα μάτια του, είχε να παραλάβει και άλλα περιστατικά για το ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ., οπότε η μέρα του ήταν πολύ γεμάτη.
Να τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι όλοι εμείς είμαστε εθελοντές.
Η Χριστίνα, ο Μιχάλης, ο Κωνσταντίνος και όλοι οι εθελοντές μας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας συνειδητά προσφέρουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία μας, στην προστασία και την περίθαλψη της άγριας ζωής του τόπου μας.

Το ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ., αγαπητοί φίλοι, ξεκίνησε ως ένας μικρός οργανισμός, με μεγάλη όμως δυναμική, που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο γνωστό. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνουν τα περιστατικά του και μαζί με αυτά, αυξάνουν οι ευθύνες και οι ανάγκες του. Το μικρό μας ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ., από την άκρη της Πελοποννήσου, έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας για να μπορεί να συνεχίσει το έργο του.

Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

mde

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο